Fotograf: Johan Löf / Bildbyrån

Svensk hemvändare till Umeå: “Kan vara en joker”

Umeå BSKT håller Silly Season-ångan uppe och presenterar idag en svensk try-out-spelare inför klubbens fjärde säsong i Basketligan herr.

27-årige Christopher ”Chris” Singhateh är ursprungligen från Gävle men har spelat både high school och college i USA senaste åren och är därför ganska okänd i Sverige… än så länge.
– Han har ett bra skott och jobbar stenhårt i försvar varje byte. Han kan vara en joker, ett okänt hot som kan växa mycket hos oss, säger Umeås sportchef Luca Romano i ett pressmeddelande.

Senast spelade Chris Singhateh för Falcons vid Friends University i Wichita, Kansas, i NAIA (National Association of Intercollegiate Athletics) under två säsonger. Chris spelade 30 matcher första året, snittade 10.8 poäng, 3.9 returer och 2.1 assist per match. Sista året var han startspelare och spelade 27 matcher, snittade 8.7 poäng, 5.5 returer och 1.9 assist per match.
– Det är ännu rätt okänt hur pass bra Chris står sig i den svenska ligan men vi hoppas att han ska passa in i laget och bidra med sin höga energi och positiva attityd, säger Umeås tränare Jesper Gustavsson.

Innan studierna och spel vid Friends University spelade Chris för Jacksonville College i NJCAA samt high school basket för Christian Life Center Academy.
– Chris är en atletisk forward, som kan spela både position tre och fyra, med bra spelförståelse och är väldigt stark. Men framför allt är killen motiverad och har en bra inställning, det är viktigast av allt. Vi ser fram emot att få se mer av honom under ”try-outen”, avslutar Luca Romano.

Dela inlägget