Fotograf: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

UPPKAST: Sverige mot Bosnien i historiskt VM-kval

Här är senaste nytt inför kvällens inledande VM-kvalmatch mellan Sverige-Bosnien-Hercegovina.

Vilka: Sverige-Bosnien-Hercegovina
Vad: 🇸🇪 Kval inför VM i Kina 2019
När: Onsdag 2 augusti, kl 18.00
Var: Stadium Arena, Norrköping
Sändning: Youtube
Livescore: 📋 FIBA.com

Efter två knappa förluster för ett år sedan är det nu tänkt att Sverige ska försöka ta revansch på Bosnien. Och helt klart har Sverige en riktigt bra chans att åtminstone vinna hemma i Norrköping ikväll. Bosnien saknar nämligen sina två klart främsta kort i NBA-spelarna Mirza Teletovic och Jusuf Nurkic. Dessutom är de flesta spelarna som var med i fjol inte med nu. Nye förbundskapen Dusko Vujosevic kan dock räkna in underbarnet Dzanan Musa, en spelare som den svenska förbundskaptenen Vedran Bosnic nämner med stor respekt.
– Bosnien har ett lite annorlunda lag från förra året. Det har en amerikansk spelare, Alex Renfroe, som fått ett bosniskt pass. Han är en väldigt bra spelare som tidigare har varit väldigt bra i Barcelona. Bosnien har också en av de största talangerna i Europa i Dzanan Musa, 19. En fantastisk spelare som troligen kommer vara en av Europas bästa kommande år, säger Bosnic till Norrköpings Tidningar.

Även Sverige saknar flera nyckelspelare och senast i raden att slänga in handduken är Ludde Håkanson som har problem med en fot och inte kommer till spel ikväll. I skrivande stund är det oklart när han kan vara tillbaka. Håkanson finns dock med i truppen och är på plats i Norrköping, men ersättas i kvällens match av Tim Schüberg.

Förutom Bosnien så ställs Sverige även mot Armenien och Slovakien i detta för VM-kval. Alla lag möts hemma och borta, och de två främsta lagen tar sig vidare till VM-kvalet som drar igång i november.
– För mig är Bosnien lite större favorit än övriga tre lag i gruppen, det är den största basketnationen. Men det armeniska landslaget är också väldigt skickligt. Det har flera bra collegespelare och har precis som Bosnien tagit in en amerikan i sitt lag. Folk i Sverige har nog inte så bra koll på hur pass bra Armenien är, säger Vedran Bosnic.

Efter matchen i Norrköping så väntar tre bortamatcher för Sveriges del: Armenien (5/8), Slovakien (9/8) och Bosnien (12/8). Sverige avslutar med två matcher i IFU Arena, Uppsala 16 respektive 19 augusti.
 

SVERIGES LAG:❓
4 Jonathan Person 190 1993 Uppsala Basket
5 Tobias Borg 184 1993 Dominion Bilbao, SPA
6 Viktor Gaddefors 201 1992 Juvecaserta, ITA
7 Dino Pita 192 1988 Krosno, POL
9 Thomas Massamba 185 1985 Södertälje Kings
10 Martin Pahlmblad 193 1986 Södertälje Kings
11 Adam Ramstedt 202 1995 Södertälje Kings
14 Alexander Lindqvist 205 1991 Uppsala Basket
16 Nicholas Spires 210 1994 Södertälje Kings
20 Marcus Eriksson 200 1993 Gran Canaria, SPA
29 Tim Schüberg 188 1995 Norrköping Dolphins
40 Carl Engström 216 1991 Tartu, EST

Förbundskapten: Vedran Bosnic Assisterande: Fredrik Joulamo och Adnan Chuk

LÄS MER: 📒
Ungt bosniskt lag väntar för Sverige
Dolphins-guarden med i truppen mot Bosnien

Dela inlägget