Fotograf: Avdo Bilkanovic / Bildbyrån

Dubbelt nytt i Nässjö

Nässjö Basket fortsätter att bygga sin trupp inför hösten. Nu är amerikanen Angelo Griffis och superlöftet David Czerapowicz klara för klubben.

Nässjö Baskets senaste nyförvärv är amerikanske forwarden Angelo Griffis, 24, som mäter 196 centimeter. Han har de senaste tre säsongerna spelat för Rochester College i NAIA. Under fjolårssäsongen snittade Angelo 21 poäng och åtta returer per match och var en starkt bidragande faktor till lagets fina resultat.
– Griffis är en riktigt spännande värvning som vi tror jättemycket på. En spelare som verkligen vet vad nätet sitter och han är ett offensivt hot såväl innanför som utanför trepoängslinjen och hans offensiva kvaliteter kommer vara riktigt viktiga för vårt lag. Griffis är en riktigt hårt jobbande forward över hela banan och han kommer bli jobbig att möta för våra motståndare, säger Nässjös sportchefer Mats Homelius och Ulf Classon i ett gemensamt uttalande på klubbens hemsida.

David Czerapowicz är född 1999 och kommer närmast från RIG Mark. Han mäter 189 centimeter och har både svenskt och amerikanskt pass. Han kommer att spela för Nässjö under en säsong innan han kommer gå på Davidson college i USA.
– Att en av Sveriges absolut största framtidslöften ansluter vår organisation känns fantastiskt roligt och är ett kvitto på att det vi gör håller hög kvalitet. Vi vet givetvis att David ska vidare till USA efter säsongen, men vi vet också att David redan nu är mogen för inhopp i Basketligan och hans roll som tredjeguard är en position som vi förra året saknade i vår trupp. Det var kännbart när skador och sjukdomar dök upp men nu har vi på bästa sätt täppt till den luckan, säger Mats Homelius och Ulf Classon.

SILLY SEASON 2017/18: Så är läget i ditt lag – just nu!

Dela inlägget