Fotograf: Bildbyrån (montage)

Amerikansk komboguard klar för Norrköping

Komboguarden Gerry Blakes, 23, ansluter till Norrköping Dolphins.
– Jag vill spela i ett vinnande lag, säger amerikanen.

Efter examen från Arizona State har Gerry Blakes gjort en säsong i Europa – i Enosis på Cypern – och snittade 14 poäng, sex returer och tre assist. Nu väljer han att fortsätta karriären med Adnan Chuk som tränare.
– Jag förväntar mig att lära mig mycket och hjälpa oss att vinna. Jag valde Dolphins för att jag vill spela i ett vinnande lag, med en bra coach som tror på mig och jag känner att det här var rätt val för mig, säger Gerry, som ser en av sina stora styrkor som spelare i viljan att vinna.

Vad lärde du dig under ditt första år utanför USA?
– Jag anpassade mig till den europeiska basketen. Jag hade ett fantastiskt år och lärde mig mycket.

Adnan Chuk har länge följt Gerry. Redan på college fastnade han för den långe guarden.
– Han är väldigt allround och är bra i både 5-5-spelet och i de snabba uppspelen. Vi försökte hitta en lösning redan förra säsongen, men det gick inte igenom. Sen fortsatte vi att följa honom nere på Cypern och kom fram till att det var värt att försöka att hitta en lösning igen. Att han valde oss är vi så klart jätteglada för. Gerry förstår spelet och är väldigt målmedveten, han kan spela riktigt högt framöver, säger Adnan Chuk om sin nyaste rekrytering.

Det är nu klart att guarden Mikkel Plannthin lämnar Dolphins, då parterna kommit överens om att inte aktivera optionen i 1+1-kontraktet.
– Det är tråkigt. Mikkel är en bra kille och en bra spelare, men så här är det i vår bransch. Kommer man inte överens så gör man det inte, säger Adnan Chuk.

Dolphins trupp just nu: Jocke Kjellbom, Micke Lindquist, Edvin Stark, Tim Schüberg, Abdou Medjedoub, Fredrik Larsson, Johnell Smith och Gerry Blakes.

Text: Robin Svensson (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget