Fotograf: Sebastian Lindberg / Bildbyrån

Ny amerikan till Jämtland

Jämtland Basket har skrivit kontrakt med ytterligare en amerikan. Under midsommarafton presenterade klubben 29-årige centern Will Paul.

Will Paul mäter 208 centimeter, väger 110 kilo och gör i höst sin femte säsong i Europa. Han har tidigare tillbringat två säsongen i Danmark med Svendborg Rabbits och två säsonger i Rumänien med Craiova.

Så här säger Jämtlandstränaren Torbjörn Gehrke om 29-åringen:
– Med ett snitt på 19 poäng och 8 returer i Danmark och 12 poäng samt sex returer i Rumänien sista året innan skada, så pratar vi om en etablerad spelare. Will kan spela både på Mike Bruesewitz och Dinos Cinacs position för han är större än båda, skjuter bättre, men är lika rörlig. Wills spelstil påminner mycket om Mike och lägg där till att Will skjuter 3p, med över 40% träffsäkerhet fyra av de fem senaste säsongerna, så vet vi vad vi köpt.
– Vi försökte rekrytera Will redan inför säsongen 2015-2016, men då var han helt enkelt för dyr för oss. Nu kunde han inte fullfölja hela säsongen i Rumänien och därför har vi fått chansen att skriva kontrakt med Will – annars hade det inte gått – då hade han helt enkelt varit för dyr.

Dela inlägget