Fotograf: Bildbyrån (montage)

Champions League nästa för BC Luleå

Som svenska mästare kommer nu BC Luleå att anta nya utmaningar, och nu gäller det spel ute i Europa i Champions League som är FIBA Europes största turnering.

I Champions League kommer 32 lag att delta i slutspelet, 24 lag är direktkvalificerade och åtta platser kommer det att spelas kval om. Några “wildcards” kommer också att delas ut. Totalt 56 lag är anmälda som intresserade av spel i turneringen och för BC Luleå är det ett kvalspel som väntar närmast. Kvalspelet kommer att starta i slutet av september.

Lars Mosesson, klubbdirektör i BC Luleå:
– Vi är nu svenska mästare och det är elva år sedan vi sist var ute i internationellt spel. Vi har sagt att när vi är svenska mästare igen så ska vi försöka rikta blickarna ut mot Europa. Nu är vi där och en enig styrelse har nu tagit beslutet att vi tar steget in i spel i Champions League.
– Det är en naturlig utveckling i vår förenings strategi i att ständigt ta nya steg framåt och en härlig utmaning för hela föreningen och Luleå som stad.

BC Luleås tränare Peter Öqvist om utmaningen i Champions League:
– Det är fantastiskt roligt att klubben satsar på detta, en oerhörd inspiration för laget och att få ta BC Luleå ut för i Europa känns underbart. Det är precis vad laget behöver ta sikte på för att utvecklas vidare. Det finns inga dåliga lag med i Champions League, det är konstant tufft motstånd och samtidigt något som vi behöver för att utvecklas framåt.

Dela inlägget