Fotograf: Montage

Information från styrelsen i Uppsala Basket

Den nya styrelsen är nu på plats i Uppsala Basket. I helgen som gick har man haft ett uppstartsmöte.

Följande text är kopierad från Uppsala Baskets Facebook-sida 19/6:

“Tillsammans har vi lång erfarenhet av att arbeta kring Uppsala Basket; på kansliet, Uppsala Baskets nätverk, kring matcharrangemang samt tidigare styrelsearbete.

Uppsala Basket har funnits i 60 år och är ett av få lag som spelat i högsta serien under alla dessa år. Vi vill vara Basketsveriges bästa och häftigaste förening med framstående elitlag och elitspelare som positiva förebilder för barn, ungdomar, näringsliv och samhälle. Vi vill vara med att stärka uppsalaregionens attraktivitet och utveckling. Vi vill skapa glädje, passion och stolthet hos supportrar, aktiva och våra företagspartners.

Vårt fokus just nu är att tillsätta en kommersiell organisation som kommer att jobba mycket mer fokuserat mot marknaden och våra partners. Syftet är att få fler företag att vilja hänga med oss och vara med på vår resa. Det är också vår högsta prioritet att först och främst tillsätta en coach för laget. Samtal förs just nu med Kevin Gaines och vi gör ingen hemlighet av att han är vårt absolut första val och att vi gärna vill förlänga kontraktet med honom. När en coach är tillsatt börjar arbetet med att sätta ihop ett lag för kommande säsong i basketligan och för att ge det laget så bra förutsättningar som möjligt.

Ekonomin är ansträngd inför kommande säsong och vi kommer att behöva gå igenom ett stålbad för att se till att få rätsida på vår ekonomi. Läget är något bättre sedan skulder för 1,1 miljoner har kunnat avskrivas genom välvilliga långivare och partners. Det är vi oerhört glada och tacksamma för. Med det sagt så innebär detta att varenda krona som satsas på oss kommer att gå till att stärka vår organisation samt för att få ett så bra lag som möjligt på planen. Vi ska öka klubbkänslan och få fler att komma på våra matcher och event genom olika temaaktiviteter.

Vi vill komma i kontakt med så många företag som möjligt för att presentera våra planer och visioner samt lyssna på vad vi kan göra för att stärka varandra. Vi ser fram emot att jobba hårt för att lyckas med vårt uppdrag och hoppas att så många Uppsalabor som möjligt vill hänga med oss på den här resan.

/ Styrelsen Uppsala Basket”

Dela inlägget