Fotograf: Montage (privat)

MVP-guard till Borås Basket

Värvning nummer fem blir sannolikt en som sätter rejäl prägel på hela lagbygget för Borås Basket. Den amerikanske pointguarden Nimrod Hilliard IV, med ett förflutet som dansk mästare och MVP, fanns på sportchef Jonas Larssons radar redan för ett år sedan. Men det är först nu som både klubb och spelare kommit överens om ett avtal.

24-årige Nimrod Hilliard IV är 183 centimeter lång och kommer från Madison i den amerikanska delstaten Wisconsin. 2017/2018 blir Hilliards tredje säsong som professionell basketspelare i Europa. Rookie-året gjorde han i Horsens IC, där han, som ligans mest värdefulle spelare, såg till att laget vann den danska mästerskapstiteln.

Inför den senaste säsongen flyttade Hilliard till Crailsheim i tyska Pro A. Hilliards lag nådde kvartsfinalen men förlorade där med 1-3 mot finalisterna Oettinger.
– Nimrod får jättefina vitsord både från gamla lagkamrater och coacher. Han har en internationell fart i spelet – defensivt så väl som offensivt. Sedan är han en tuff tävlingsmänniska som redan hunnit skaffa sig en del rutin. Vi vill att Nimrod ska vara en spelare som skapar mycket för oss i anfall, kommenterar Borås Baskets huvudtränare Henrik Svensson.

Hos danska mästarna snittade Hilliard 16 poäng och sex assists över 33 matcher, medan han levererade tio poäng och fyra assists på 19 minuter per match under säsongen i Tyskland.
– Jag och min agent kom fram till att Sverige och Borås Basket var det bästa alternativet för mig. Laget verkar bra och jag är väldigt sugen på att sätta igång, säger Nimrod Hilliard IV – Borås Baskets senaste nyförvärv – som ansluter till laget i slutet av augusti.

Hilliard beskriver sig själv som en ledare på planen – en som gör det som behövs för att vinna. Vare sig det gäller att spela snabbt eller lite långsammare.
– Jag kan vara den som trissar upp tempot eller den som saktar ner och sätter upp spel. Jag vet inget lag som bara spelar på ett sätt. Jag är utåtriktad, alltid omtyckt och en naturlig ledare, avslutar Hilliard.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

SILLY SEASON 2017/18: Så är läget i ditt lag – just nu!

Dela inlägget