Fotograf:

NBA-titeln till Golden State

Nattens femte finalmatch blev också den sista i kampen om NBA-titeln. Golden State Warriors segrade över Cleveland Cavaliers efter en jämn match som slutade 129–120.

Segern betyder att Golden State tar hem bucklan för andra gången på tre år. Cleveland och Golden State möttes i NBA-final för tredje året i rad. Förra året vann Cleveland efter att ha legat under med 1–3 i matcher.

Inför nattens match var förutsättningarna liknande, Cleveland låg under med 1–3 i matcher i finalrundan som avgörs i bäst av sju, och laget hade inte för avsikt att låta Golden State vinna enkelt. Cleveland inledde nattens match piggt och hade ledningen med fyra poäng efter den första perioden. Men Golden State vände i period nummer två och vann till slut med 129-120.

Golden States Kevin Durant storspelade och sköt i 39 poäng. Bakom honom gjorde Stephen Curry en bra match ock sköt i 34 poäng. Efter matchen utsågs 28-årige Durant till finalseriens mest värdefulla spelare.
– Jag är så glad över det här. Jag längtar efter att få fira med mina lagkompisar i omklädningsrummet, sa Durant till ABC under priscermonin.

Golden State hade satt rekord med 15 segrar i rad i slutspelet innan Cleveland bröt segersviten i finalmatch fyra. Utan den förlusten hade Golden State kunnat gå helt obesegrade genom hela slutspelet.

Dela inlägget