Fotograf: Peter Skaugvold / Bildbyrån

Mästarna stjärnans förstahandsalternativ

För en knapp månad sedan var han med och vann SM-guld med BC Luleå. Nu öppnar stjärnforwarden Yannick Anzuluni för en fortsättning i BC Luleå.

Yannick Anzuluni, 29, var en av BC Luleås bästa spelare under slutspelet. Nu kommer showmannen med ett skönt besked till alla fans i Norrbotten – mästarklubben är hans förstahandsalternativ.

Efter en mycket stark säsong i Basketligan med bland annat 16 poäng per match i snitt, är det ingen vågad gissning att 29-årige Anzuluni är attraktiv för klubbar runtom i Europa. Det har ryktats om att han skulle vara på väg bort från Sverige, men till NSD.se säger 29-åringen att han väntar på ett kontraktsförslag från BC Luleå.
– Jag har inte fått ett officiellt erbjudande från något lag ännu så de ryktena stämmer inte. Jag väntar på att få ett erbjudande från Luleå nästa vecka innan jag börjar titta på andra lag, säger Anzuluni till tidningen.

NSD: Är Luleå ditt förstahandsalternativ?
– Ja, det är det.

Om det blir en fortsättning i Luleå handlar en hel del om klubben väljer att spela ute i Europa i höst eller inte. Beslutar sig klubben för att spela i Europa igen – då kommer Yannick Anzuluni definitivt att förlänga sitt kontrakt.
– Det hade varit fantastiskt. Om erbjudandet är bra så kommer jag definitivt tillbaka plus att kom vi spela i Europa så kommer jag att skriva på så fort som möjligt.

Dela inlägget