Fotograf:

Jerebko i huvudroll när Boston skrällde

Jonas Jerebko bäddade för det och Avery Bradley slutförde jobbet. Boston Celtics vände inatt ett 21-poängsunderläge och skrällde i NBA-semifinalen borta mot Cleveland Cavaliers, 111-108.

Avery Bradleys trepoängsskott i sista sekunden gav Boston en mycket överraskande seger mot Cleveland i den tredje NBA-semifinalen, 111-108. Efter knappt om speltid genom slutspelet var Jonas Jerebko en av hjältarna i Boston.

Svensken fick tolv minuters speltid, varav hälften i slutperioden. Han inledde den fjärde perioden med att sätta en av sina två treor fram till 85-87 och gav Boston ledningen med 108-106 med en halvminut kvar. Jerebko satte alla sina fyra skott, gjorde tio poäng och tog fem returer.
– Det gjorde ont att förlora de två första matcherna på hemmaplan. Vi hade nog för stor respekt för dem. I dag ville vi visa att vi kan spela och vi kämpade verkligen hela vägen, säger Jerebko till Inside the NBA.

Cleveland hade inför matchen bara förlorat en slutspelsmatch, förutom i finalspel, på hemmaplan sedan 2015. Och med storstjärnan Isaiah Thomas skadad talade inte oddsen för en Boston-seger. Framför allt inte efter förlusten i den andra matchen då Boston förnedrades i en rekordstor förlust, 86-130.

Boston lyckades också stoppa Cleveland-stjärnan LeBron James som bara gjorde elva poäng och var helt poänglös i den sista perioden.
– Vi spelade mer fysiskt än tidigare och tvingade dem att ta hoppskott utifrån. Vi var skyldiga våra fans det här, säger Jerebko.

Cleveland leder med 2-1 i matcher. Nästa match spelas i Cleveland natten till onsdag svensk tid. I den andra semifinalen leder Golden State Warriors över San Antonio Spurs med 3-0.

Dela inlägget