Fotograf: Jörgen Jarnberger / Bildbyrån

Kaptenen återvänder till Jämtland

Niklas Larsson är tillsammans med Gustav Hansson en av de unga talanger som Jämtland Basket tog till Östersund redan 2014, och som nu har valt att stanna i klubben.

Idag blev det klart. 23-årige Niklas Larsson gör i höst sin fjärde säsong för Östersundsklubben och sin tredje som lagkapten.
– Säsongen 2016-2017 var statistiskt sett kanske inte Niklas starkaste säsong för oss, men ändå fick han ett stort förtroende på golvet, varför? Niklas började som ligaspelare i Solna redan som 17-åring och fick förtroende på en gång. Han har spelat tillsammans med spelare som Mats Levin, Leslie Myrthil och många, många andra duktiga spelare och ledartyper, säger Jämtlands tränare Torbjörn Gehrke i ett pressmeddelande.

– Niklas har även spelat för de numera regerande svenska mästarna Luleå i en säsong. Han är dessutom vår kapten och man glömmer lätt att han nyligen fyllt 23 år. Han är alltså 3-4 år bort ifrån sina ”bästa år”. Niklas är otroligt viktig för mig och för laget av anledningar som inte riktigt går att förklara om man inte är med i gruppen. Den gångna säsongen gick hans offensiva produktion förvisso ned något i både procent och poäng, men han var ändå en bättre spelare för Jämtland än året innan. Hans arbetsmotor är fenomenal, fortsätter Gehrke.

SILLY SEASON 2017/18: Så är läget i ditt lag – just nu!

Dela inlägget