Fotograf: Sebastian Lindberg / Bildbyrån

Guarden stannar i Jämtland: “Har alla pusselbitar som krävs”

Det kommer inte som någon större överraskning att Gustav Hansson kommit överens med Jämtland Basket om ytterligare en säsong. Den 22-årige pointguarden var en av de första byggstenarna i den grund som lades inför säsongen 2014-2015 och har nu alltså gjort tre säsonger i Jämtlandströjan.

Gustav Hansson snittade 6.2 poäng per match med en uppseendeväckande hög skottprocent (47.2) från trepoängslinjen den gångna säsongen. Men det är framförallt hans defensiv och intensiva spelstil som gör honom otroligt omtyckt av både coacher och publik.
– Jag tycker Gustav tog stora kliv offensivt i fjol där hans skott och viljan att skjuta bollen har utvecklats mycket. Från att ha varit en defensiv spelare och ”boll transportör” har han nu blivit ett offensivt hot man inte längre kan negligera. Jag värderar honom högt bland ligans back-up guards, säger Jämtlands tränare Torbjörn Gehrke i ett pressmeddelande.

Förhoppningen är förstås att Gustav Hansson nästa säsong skall ta det där stora klivet i sitt offensiva spel, hans defensiv håller redan yppersta ligaklass, och därmed kunna konkurrera om en startposition.
– Gustav har alla pusselbitar som krävs och nu är det bara upp till honom själv att kräva en större bit av kakan. Vi coacher ser att han har allt som krävs lika klart som dagsljus, och jag har haft ”Guz” på vår lista av spelare att förlänga med sedan dag ett, säger Torbjörn Gehrke.

Tillsammans med Preston Purifoy och Jaan Puidet stod Gustav för just den intensitet och attityd i försvaret som skall känneteckna Jämtland Basket även 2017-2018.
– Det är ingen hemlighet att det finns fler spelare ifrån förra årets trupp vi gärna vill förlägna med, så Gustavs namnteckning är vi oerhört glada för. Nu är två tunga pjäser tillbaka och arbetet går vidare. Arbetet att förlänga säsongen 2016-2017 över 2017-2018 är på god väg, avslutar Torbjörn Gehrke.

***
En spelare däremot som lämnar Jämtland är 21-årige Anton Kobylak-Berglund.

SILLY SEASON – Så är läget i ditt lag!

Dela inlägget