Fotograf: Sebastian Lindberg / Bildbyrån

Amerikanske stjärnan stannar i Jämtland

För några veckor sedan tog säsongen slut för Jämtland Basket. Idag meddelade klubben att 25-årige Preston Purifoy stannar ytterligare en säsong.

Det har i flera år varit en uttalad strategi för Jämtland Basket att jobba långsiktigt med både klubben och laget för att förflytta positionerna framåt och uppåt varje säsong. Redan i början av 2017 utryckte Jämtland sin vilja att försöka behålla stora delar av det nuvarande laget inför kommande säsong. Nu är första pusselbiten på plats. Preston Purifoy har skrivit på för Jämtland Basket.

Tränaren Torbjörn Gehrke om laget inför säsongen 2017-2018:
– Säsongen 2014-2015 gick inte som planerat, utan blev väldigt turbulent med spelare som lämnade oss, nya spelare in och skador som blev för mycket för oss att hantera och därför underpresterade vi ganska grovt. Totalt sju segrar. Säsongen 2015-2016 hade vi en bättre bas av egna spelare att stå på och fick in flera bra importer, men igen satte delvis yttre omständigheter käppar i hjulen. Nu vann vi 11 matcher.
– 2016-2017 blev säsongen vi fick skörda lite grand av vår långsiktighet. Inte bara i form en ny hall, en styrelse samt ideella grupperingar av volontärer som gjorde ett monsterjobb, utan vi lyckades också behålla många unga spelare vi lyft upp eller tog in till klubben redan 2014. Olle Lundqvist, Gustav Hansson och Niklas Larsson. Vi valde också att förlänga med Dino Cinac och Jaan Puidet inför säsongen samt hade kvar Anton Kobylak-Berglund, Daniel Johansson, Oliver Gehrke och Adam Johansson i truppen. Sammantaget gav det oss en stor fördel som lag betraktat och har gått ifrån 7 till 11 till 16 segrar på tre säsonger. Det i sig självt visar ett tydligt mönster och ett bevis på att vi gör rätt saker. Nu ska vi förlänga processen över 2017-2018 och siktar på fler än 16 segrar.

Gehrke om Preston Purifoy:
– Preston betydde så oerhört mycket mer för oss än de 12 poäng och 4fyrareturer han hade snittade under säsongen. Hans 17 poäng och fem returer i snitt under Dino Cinacs tio matcher långa skadefrånvaro var i och för sig upplyftande, men inte heller det anledningen till att vi ville förlänga. Preston ger oss en stabilitet i försvarsspelet och ett mycket stabilt skytte i anfallet. Lägg där till hans fantastiska blockar och dunkar som lite krydda på moset.
– Men hans personlighet och inställning till match och träning är av yppersta klass och kanske den största anledningen till att vi vill ha honom kvar. Både Preston och vi ser förbättringspotential i främst hans offensiva spel under kommande säsong, så när vi kunde komma överens var det inte mycket att fundera på. Preston ger oss igen möjligheten att vara långsiktiga och vi får tillbaka en spelare vi vet vad vi kan förvänta oss av. Han är inte bara omtyckt av publik, fans, coachstab och lagkamrater, utan vi får framförallt behålla en spelare med attityden till match och träning som vi vill skall genomsyra laget precis som den gångna säsongen.

LÄS MER: SILLY SEASON 2017/18: Så är läget i ditt lag – just nu!

Dela inlägget