Fotograf:

Veckans lag: Vecka 17

Varje måndag utser vi veckans bästa lag (Team Of The Week) i Basketligan herr. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer.

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

OBS: Nästa vecka utgår veckans lag. Vi är tillbaka den 15 maj.

G: Thomas Massamba, Södertälje Kings (2)
Det råder ingen tvekan om att 32-årige Massamba har hittat formen lagom till det börjar gälla som mest. Leder Södertälje storstilat just nu och när laget besegrade Norrköping på bortaplan tisdags kom imponerande 29 poäng från Massambas händer. Följde upp det med 21 poäng när finalbiljetten säkrades i torsdags.

 
G: Tanel Kurbas, Södertälje Kings (2)
28-årige Kurbas har steppat upp i slutspelet och varit riktigt bra i de flesta semifinalmatcherna mot Norrköping. När avancemanget till final säkrades i torsdags blev det fina 22 poäng för den estniske guarden.

 
F: Quinton Upshur, BC Luleå (2)
23-åringen gjorde en av sina bästa matcher för säsongen när Luleå säkrade en finalbiljett genom att besegra Uppsala med 86-73. Upshur sköt bland annat i 20 poäng och noterades dessutom för sex returer och tre assist.

 
F: Yannick Anzuluni, BC Luleå (9)
Kvar på listan för femte (!) veckan i rad. 29-åringen är i storslag just nu och blir en tuff nöt att knäcka för Södertälje i finalen. I den femte och sista semifinalen mot Uppsala blev det bland annat 26 poäng och elva returer för Anzuluni.

 
C: Joakim Kjellbom, Norrköping Dolphins (6)
Kvar på listan sedan förra veckan. Den 38-årige ligaveteranen gjorde vad han kunde och lite till i semifinalen mot Södertälje, men det räckte inte till avancemang för Norrköping. I tisdagens förlustmatch blev det 13 poäng och åtta returer.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget