Fotograf: Peter Skaugvold / Bildbyrån

Luleå mästare – för fjärde året i rad

För fjärde gången i följd är Luleå Basket svenska mästare i Basketligan dam. Efter 71-65 hemma mot Udominate Basket under onsdagen är SM-guldet ett faktum. Här är höjdpunkter från matchen!

Överlägsna seriesegrarna Udominate såg i första halvlek ut att kunna kvittera SM-finalserien till 2-2 i matcher och därmed tvinga fram ett avgörande i Umeå på fredag. Efter de två första perioderna ledde bortalaget med 13 poäng, 41-28.

Hemmalaget Luleå kom dock tillbaka och efter en mycket stark tredje period kunde de i den fjärde perioden komma ikapp och sedan förbi. Matchen slutade 71-65 och Luleå tog därmed sitt fjärde raka SM-guld.
– Det är otroligt stort att vinna SM-guld överhuvudtaget, men fyra år i rad är fantastiskt. Vi har en fantastisk lagmoral och lagkänsla och det är äkta glädje. Vi unnar verkligen varandra framgång och det gör att vi avgör det här, säger Luleås lagkapten Anna Barthold till Sportbladet.

MATCHFAKTA / final 4 i bäst av 5:
Luleå–Udominate 71–65

(9–17, 19–24, 21–10, 22–14)
Poäng, Luleå: Janis Ndiba 20, Allis Nyström 18, Jelena Antic 13, Katie Bussey 12, Anna Barthold 6, Candice Warthen 2.
Udominate: Santa Okockyte 20, Hollie Mershon 16, Tanya Massamba 9, Klaudia Lukacovicova 8, Martina Stålvant 6, Zenta Melnika 4, Agnes Nordström 2.
Publik: 2 700.

(Luleå mästare med 3–1 i matcher)

Dela inlägget