Fotograf: Tobias Sterner / Bildbyrån

TV: Uppsala utklassade Luleå – semifinalen lever vidare

Uppsala Basket gjorde vad man var tvingade att göra. Vinna den fjärde semifinalen hemma mot BC Luleå. Här är matchens höjdpunkter!

Inför dagens match hade Luleå ledningen med 3-0 i matchserien mot Uppsala. En vinst från final alltså, en vinst som man hoppades hämta hem i IFU Arena. Riktigt så blev det inte, det var faktiskt aldrig riktigt nära.

Lite drygt halvvägs in i första perioden hade man fortfarande känning via ett skott av Adam Rönnqvist som innebar att Uppsala ledde med 14-12. Men Uppsala avslutade perioden effektivt och kunde utöka ledningen till 23-12 mot ett BC Luleå som såg väldigt vilsna och oinspirerade ut offensivt och otroligt ihåliga defensivt.

Knappt fyra minuter in i andra perioden hade Uppsala ökat sin ledning till 21 poäng, 34-13. BC Luleå hittade ingenting offensivt samtidigt som Uppsala kom till bra avslut nära korgen och drog i det mesta man sköt ute på golvet. Luleå lyckades dra ner Uppsalas ledning till 16 poäng inför andra halvlek, men ingenting i spelet eller matchbilden tydde på att man skulle lyckas vända matchen.

Det blev inte bättre i den tredje perioden, tvärtom. Efter tre minuter stod det i perioden 4-4. Fyra minuter senare hade Uppsala gjort 20 raka poäng vilket innebar en ledning på 36 poäng och därifrån blev resten av matchen bara en promenad till slutsignalen. Som störst var underläget för BC Luleå 47 poäng och slutsiffrorna skrevs till 89-51.

MATCHFAKTA / semifinal 4 i bäst av 7:
Uppsala–Luleå 89–51

(23–12, 19–14, 29–13, 18–12)
Poäng, Uppsala: Axel Nordström 20, Alexander Lindqvist 16, Andreas Person 13, Jonathan Person 12, Carl Engström 9, Oluoma Nnamaka 6, Anes Zekovic 5, Lukas Friberg 3, Sebastian Norman 3, Rickard Eriksson 2.
Luleå: Tim Kearney 14, Tom Lidén 10, Adam Rönnqvist 9, Yannick Anzuluni 4, Brandon Rozzell 4, Denzel Andersson 4, Joel Svensson 3, Andreas von Uthmann 2, Anton Saks.
Publik: 902.

(Luleå leder med 3-1 i matcher)

Text: David Nilsson (BC Luleå)

Dela inlägget