Fotograf: Montage

INFÖR Semifinal #4: Uppsala-Luleå

I eftermiddag kan BC Luleå bli klart för SM-final final. Men då krävs seger borta mot ett Uppsala Basket som lär sälja sig dyrt. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: Uppsala Basket-BC Luleå
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, semifinal 4 (bäst av 7)
När: Söndag 23 april, kl 16.04
Var: IFU Arena, Uppsala
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Under söndagseftermiddagen spelas den fjärde semifinalen mellan Uppsala Basket och BC Luleå. Luleå leder med 3-0 i matcher, bäst av sju matcher gäller. Vinst idag innebär ointagliga 4-0 och en finalplats för norrbottningarna. När lagen möttes senast i Uppsala vann Luleå med 88-77, men i torsdags i Luleå så var det riktigt tajt ända in i mål och först i slutsekunderna kunde Luleå avgöra och vinna med 77-73.

Även om Uppsala-tränaren Kevin Gaines var riktigt missnöjd med bland annat domartrion efter matchen i torsdags, så var han spelmässigt nöjd med sitt lag – och han tror på sitt manskap.
– Det fanns väldigt mycket positiva saker att ta med oss från vårt eget spel och det var första gången i den här serien som vi kom upp i en jämn nivå, säger Gaines till UNT.se.

Att vända 0–3 mot ett lag som BC Luleå är på många sätt ett omöjligt uppdrag, men Uppsala-tränaren antar utmaningen.
– Vi har redan åstadkommit en hel del historiska saker med det här laget de två senaste åren, så varför inte bara fortsätta? Vi har dessutom inget val. Det är det eller åka hem. Om vi kan få den här typen av prestation som vi hade i torsdags till hemmamatchen på söndag ser det väldigt positivt ut inför söndagsmatchen, säger Gaines till tidningen.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Luleå kan mönstra ordinarie manskap.

Uppsala saknar Anton Gaddefors på grund av en knäskada. Däremot är Oluoma Nnamaka tillbaka efter att ha missat de två senaste semifinalerna på grund av feber.

TIDIGARE MATCHER: ✍️
4/11: BC Luleå–Uppsala Basket 105–98
16/12: Uppsala Basket–BC Luleå 67–98
3/2: BC Luleå–Uppsala Basket 96–61
17/3: Uppsala Basket–BC Luleå 97–88
13/4: BC Luleå–Uppsala Basket 72–59 (semifinal 1)
18/4: Uppsala Basket–BC Luleå 77–88 (semifinal 2)
20/4: BC Luleå–Uppsala Basket 77–73 (semifinal 3)

LÄS MER: 📒
Uppsalas hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget