Fotograf: Montage

INFÖR Semifinal #4: Södertälje-Norrköping

Idag spelas den fjärde semifinalen mellan Södertälje Kings-Norrköping Dolphins. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: Södertälje Kings-Norrköping Dolphins
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, semifinal 4 (bäst av 7)
När: Söndag 23 april, kl 18.04
Var: Täljehallen, Södertälje
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Det börjar närma sig uppgörelsen i semifinalserien mellan Södertälje Kings och Norrköping Dolphins. Norrköping har i och med fredagens vinst med 72-66 på hemmaplan 2-1 i matcher. Det innebär att Södertälje behöver kontra med en hemmaseger idag för att undvika att hamna i ett utsatt läge inför bortamatchen på tisdag – förlust skulle nämligen innebära att Norrköping får seriens första matchboll.

Den första halvan av fredagens match var en studie i låga poäng för Södertäljes del till följd av väl genomfört försvarsarbete av Norrköping. Endast 12 poäng i den första perioden och tio i den andra försatte bortalaget i ett 13-poängsunderläge i halvtid. Södertälje gjorde visserligen en betydligt bättre andra halva av matchen, men kom aldrig helt ikapp. En anledning var att Toni Bizaca stannade på tre poäng till följd av framför allt Dejan Jeftics försvarsinsats samtidigt som medspelarna inte lyckades kompensera för Bizacas uteblivna poäng. Undantaget var Tanel Kurbas som bidrog med 21 poäng och som tillsammans med Thomas Massamba (12 poäng) var den enda i laget som kom upp i tvåsiffrigt.

Att båda lagen bara satte sex av 22 trepoängsskott skulle enkelt kunna förklaras med en dålig dag från trepoängslinjen, men mer rättvist för matchbilden i stort är att lyfta fram försvarsinsatsen. Norrköpings 72 poäng är definitivt en siffra som Södertälje strävar efter att hålla sin motståndare på, och det är inte svårt att förstå östgötarnas glädje över Södertäljes 66. Att det var svårt att hitta rätt öppningar i anfallsspelet var främst en effekt av det intensiva försvaret. Två viktiga skillnader var att Norrköping vann returtagningen med åtta och fick gå till straffkastlinjen 21 gånger mot Södertälje fem (satta poäng: 16-4).

Ikväll får de flerfaldiga regerande mästarna en ny chans att justera de små detaljerna som utgör skillnaden mellan vinst och förlust, hitta lösningar på Norrköpings defensiva strategier och involvera fler spelare i poängproduktionen. Men det är gästande Norrköping som har övertaget och hittar extra energi i att närma sig momentum i serien. En ny oviss kamp är att vänta.
– Såsom vi och Södertälje spelar i de här semifinalmatcherna skulle det absolut kunna vara en finalserie. Kvaliteten på de här matcherna är mycket hög och borde vara helt i publikens smak. Som vanligt inför så här viktiga och täta matcher är det så att man måste ner till detaljnivå för att på något sätt manövrera ut motståndarna, säger Norrköpings tränare Adnan Chuk inför matchen.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Södertälje ser ut att kunna ställa upp med ordinarie manskap.

Norrköping kommer fortsatt till spel utan Abdou Medjedoub.

TIDIGARE MATCHER: ✍️
8/10: Södertälje Kings–Norrköping Dolphins 79–59
19/11: Norrköping Dolphins–Södertälje Kings 78–47
17/2: Norrköping Dolphins–Södertälje Kings 73–62
20/3: Södertälje Kings–Norrköping Dolphins 62–77
13/4: Norrköping Dolphins–Södertälje Kings 80–74 (semifinal 1)
18/4: Södertälje Kings–Norrköping Dolphins 74–72 (semifinal 2)
21/4: Norrköping Dolphins–Södertälje Kings 72–66 (semifinal 3)

LÄS MER: 📒
Södertäljes hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget