Fotograf: Montage

INFÖR Semifinal #1: Norrköping-Södertälje

I fjol möttes Norrköping Dolphins och Södertälje Kings i final. I år ställs antagonisterna mot varandra redan i semifinal. Här är senaste nytt inför den första semifinalen!

Vilka: Norrköping Dolphins-Södertälje Kings
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, semifinal 1 (bäst av 7)
När: Torsdag 13 april, kl 19.04
Var: Stadium Arena, Norrköping
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Efter en riktigt dramatisk kvartsfinal mot Jämtland Basket som avgjordes först sent i tisdagskväll, så gäller det för Södertälje att snabbt ladda om för den första semifinalen mot Norrköping ikväll. Inte helt lätt med så kort återhämtning.
– Nu väntar kort tid för förberedelse inför morgondagens (läs torsdag) bortamatch som är nästa delmål, men lite tid för att glädjas åt kvällens resultat tycker vi ändå att det finns. Självklart har vi börjat tänka på Norrköping. Vi ska nu göra upp en plan, men det här är ett väldigt dåligt schema för oss eftersom vi om fyrtiofem timmar spelar nästa match i Norrköping. De har mycket mer tid att vila givetvis eftersom de slog ut Nässjö med 3-0 vilket vi har stor respekt för. Norrköping har hemmaplansfördel och på det sättet är de favoriter. Sju matcher, låt oss fokusera på dem, men nu är vi väldigt glada att vi kom till semifinal, sa Södertäljes tränare Vedran Bosnic efter avancemanget i tisdags.

Norrköping har fått vila en vecka efter att man slagit ut Nässjö med totalt 3-0 i matcher. Så här går tränaren Adnan Chuks tankar inför kvällen:
– Det är viktigt att svenska lag tävlar i olika cuper i Europa och vi ska nu möta ett lag som har massor av rutin från Europaspel. De har även tidigare år spelat ute i Europa så erfarenheten av tuffa matcher är grundad sedan länge. Södertälje Kings har ett brett lag med bra spelare på alla positioner och Vedran Bosnic kan oftast rotera på tio spelare. Det är alltid tuffa matcher oss emellan, även om vi har vunnit tre av fyra matcher den här säsongen. Vi ser fram emot den här semifinalserien mot Södertälje där vi förväntar oss sju tuffa matcher. Förhoppningsvis kan vi få igång Abdou Medjedoub senare i den här serien, men alla övriga är pigga och alerta och då gäller det bara att vi följer vår gameplan för att vi ska gå segrande ur det här.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping kommer till spel utan Abdou Medjedoub.

Södertälje ser ut att kunna ställa upp med ordinarie manskap.

TIDIGARE MATCHER: ✍️
8/10: Södertälje Kings–Norrköping Dolphins 79–59
19/11: Norrköping Dolphins–Södertälje Kings 78–47
17/2: Norrköping Dolphins–Södertälje Kings 73–62
20/3: Södertälje Kings–Norrköping Dolphins 62–77

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget