Matchguide: Uppsala gästar Borås

Mycket talar för att Borås Basket och Uppsala Basket möts i kvartsfinal. Men först ska lagen mötas i sista grundseriematchen. Här är senaste nytt!

Vilka: Borås Basket-Uppsala Basket
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 36
När: Tisdag 28 mars, kl 19.04
Var: Boråshallen, Borås
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Vi har nu nått fram till grundseriens allra sista match. Inte förrän då avgörs alltihop för Borås. Det är då västgötarna får veta vilka som blir motståndare i den kommande kvartsfinalserien. Blir det Uppsala eller blir det Södertälje Kings?

Basketligans sista omgång handlar om ett par saker. Dels ska lagen hitta slutspelsformen en gång för alla. Dels ska det avgöras vilka lag som ska mötas i de fyra kvartsfinalserierna. För Borås Basket finns två troliga scenarier.

1) Vid vinst mot Uppsala på tisdagskvällen så får Borås möta just Uppsala i kvartsfinalserien.

2) Vid förlust mot Uppsala på tisdagskvällen, samtidigt som Jämtland vinner borta mot Norrköping, får Borås möta Södertälje i kvartsfinal.

Vad blir viktigt mot just Uppsala?
– Det är ju lite svårbedömt eftersom Uppsala säkrade fjärdeplatsen relativt tidigt. De har förlorat två matcher i rad, men då har de luftat bänken ganska mycket. Det är dock alltid en tuff utmaning att möta Uppsala. De är samspelta, kan spela snabbt och, med Carl Engström i laget, klarar de samtidigt av bra halvplansbasket. Backcourten med Person-bröderna är bra. De har bra skyttar, är allsidiga och flexibla, säger Borås vikarierande tränare Henrik Carlsson.

Finns det något extra att tänka på i och med att Borås kan komma att möta Uppsala i kvarten?
– Man kanske sparar vissa grejer till slutspelet. Annars går vi ut och försöker vi vinna matchen. Vi vill säkra femteplatsen. Uppsala passar oss ganska bra med tanke på att vi är atletiska i försvaret. Men ikväll hanterar vi det som en vanlig match som vi vill vinna.

Mycket talar för att tisdagskvällens grundserieepilog i Boråshallen är en försmak inför den kvartsfinalserie som inleds i IFU Arena till helgen. Enda möjligheten att det inte blir så är som sagt att för att Uppsala slår Borås samtidigt som Jämtland bortabesegrar Norrköping Dolphins.
– Det är två tuffa lag oavsett vilka det blir och det känns som att ligan är väldigt jämn i år. Det kommer som sagt att bli tufft oavsett vilket av de lagen vi får, säger Uppsala-spelaren Oluoma Nnamaka till UNT.se.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Borås kommer till spel utan Fredrik Andersson som skar sig i fingret i onsdags. John Brändmark och Anton Almqvist är borta sedan tidigare. Amerikanen Shaquille Hines kommer tillbaka från sin mors begravning under matchdagen och är antagligen inte 100% redo för spel. Jonte Karlsson är fortfarande borta med sitt diskbråck. Under tiden leds laget av assisterande tränaren Henrik Carlsson.

Uppsala saknar fortsatt Oluoma Nnamaka. Nnamaka kommer dock vara tillbaka till slutspelet drar igång.

NOTERA ATT: ✍️
* Alexander Lindqvist är Uppsalas bästa poänggörare. Han snittar 14.5 poäng per match.
* Borås har vunnit två av det tre tidigare mötena mellan lagen.
* Christian Maråker är Borås främsta returtagare med ett snitt på 6.6 returer per match.

LÄS MER: 📒
Borås hemsida inför matchen
Uppsalas hemsida inför matchen

Dela inlägget