Fotograf:

Veckans lag: Vecka 12

Varje måndag utser vi veckans bästa lag (Team Of The Week) i Basketligan herr. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer.

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Brandon Rozzell, BC Luleå (4)
Monstermatch av BC Luleås stjärnamerikan när Jämtland Basket slogs tillbaka i fredags. Rozzells 35 poäng är säsongens högsta poängnotering vad gäller samtliga spelare i Basketligan. 8/13 två-poängare och 5/9 bakom trepoängslinjen kombinerat med fyra straffkast betyder 35 poäng. Dessutom hade 28-åringen sju returer och sex assist.

 
G: Adrian Rodgers, Malbas (1)
Rodgers gjorde vad han kunde och lite till för att hjälpa sitt Malbas mot Borås, men trots 25 poäng från amerikanens händer blev det klar förlust för Malmö-laget. 25-åringens insats går dock inte av för hackor och förutom 25 poäng bokfördes han dessutom för sju returer.

 
F: Trayvonn Wright, Borås Basket (1)
25-årige Wright var på rejält spelhumör när hans Borås körde över Malbas med 95-74. Wright, som stod för säsongens kanske främsta insats, stoppade inte bara i 32 poäng framåt utan slet även ner nio returer och levererade tre assist. En given plats i veckans lag!

 
F: Dejan Jeftic, Norrköping Dolphins (2)
Det bjöds inte på någon större basketpropaganda när Norrköping besegrade Umeå i torsdags, men Jeftic stod för en solid match med bland annat 22 poäng på lite drygt 26 spelade minuter. Det var tredje gången som 28-åringen var över 20 poäng den här säsongen.

 
C: Joakim Kjellbom, Norrköping Dolphins (3)
Att gammal är äldst visade 37-årige Kjellbom återigen när det gällde som mest. När rivalen Södertälje besegrades på bortaplan var Kjellbom inte långt bort att noteras för en “triple-double”. Det stannade dock vid 13 poäng, tio returer och sju assist.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget