Fotograf: Avdo Bilkanovic / Bildbyrån

TV: Nässjö utklassade Uppsala

Nässjö Basket avslutar grundserien på bästa möjliga sätt. Ikväll besegrades Uppsala Basket med klara 86-62 hemma i Nässjö sporthall. Här är höjdpunkter från matchen!

Nässjö avslutar grundserien på absolut bästa sätt och utklassar Uppsala på hemmaplan med siffrorna 86-62 efter 49-30 i halvtid.

Ett fokuserat hemmalag tog tag i matchen från start och man gav aldrig Uppsala minsta chans att vara nära poängmässigt i kvällens möte och vinsten var helt odiskutabel och en fjäder i hatten för Nässjö att man även vinner lagens inbördes möten denna säsong, visst på poängskillnad men ändå något att ta med sig in i play off att man i inbördes matcher är bättre än både Uppsala och Borås.

Kvällens möte mellan Nässjö och Borås var ointressant om man diskuterade tabellplaceringar, då det innan var klart att Uppsala slutar på plats fyra och Nässjö på plats sju, men Nässjös spelare visade från start att man skulle gå all-in för vinna inför sina hemmafans och gå in i slutspelet som ett vinnande lag. Nässjö startade riktigt bra och Nässjös Jonathan Peleg angav tonen med två klockrena trepoängare under de två första minuterna och 8-2 ledning för hemmalaget. Nässjö hann öka till hela 16-4 tack vare intensivt försvarsspel som tvingade bortalaget till tuffa avslut innan Uppsalas tränare Kevin Gaines fick nog och kallade på time-out. Uppsala hade sin storstjärna Alexander Lindqvist tillbaka efter sjukdom, men trots detta så stod inte Uppsalalaget att känna igen. Uppsala vaknar till i slutet av perioden, men Nässjö leder rättvist efter första perioden med 19-12.

Nässjö fortsätter att dominera matchbilden i inledningen av den andra perioden, och egentligen hela perioden som hemmalaget vinner med 30-18. Dartaye Ruffin är på ett härligt spelhumör och Nässjös center visar återigen att han äger tresekundersområdet när han är på banan. Karim Wazzi är tillbaka efter några matchers frånvaro på grund av skada och Karims medverkan är viktig för Nässjö ur flera aspekter. Han sprider energi och leder sitt lag såväl på som utanför planen, och han ger Reginald Johnson chans till vila vilket är av stor betydelse för Nässjös spel.

Den andra halvleken blir relativt avslagen och period tre präglas av mängder av foulavblåsningar, vilket gör att matchen tappar tempo. Uppsala vinner perioden med två poäng 20-18, men Nässjö har full kontroll på händelserna. Uppsala försöker med intensiv zonpress ändra matchbilden i den sista perioden, men helt förgäves då Nässjö bekvämt löser densamma. Båda lagen spelar runt på sina manskap och Nässjö kan defilera till en säker seger.

MATCHFAKTA:
Nässjö–Uppsala 86–62

(19–12, 30–18, 18–20, 19–12)
Poäng, Nässjö: Reginald Johnson 18, Jonathan Peleg 14, Mantas Griskenas 12, Dartaye Ruffin 11, Kristian Heder Ternell 10, Austin Barnes 7, William Gutenius 6, Daniel Eliasson 4, Marko Dojkic 4.
Uppsala: Axel Nordström 12, Lukas Friberg 9, Rickard Eriksson 9, Oliver Jonsson 7, Carl Engström 6, Andreas Person 5, Anes Zekovic 4, Jonathan Person 4, Alexander Lindqvist 3, Rasmus Dahlberg 3.
Publik: 653.

Text: Nässjö Basket

Dela inlägget