Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Sista grundseriematchen för Nässjö

Nässjö Basket spelar ikväll sin sista match i grundserien. På besök kommer ligafyran Uppsala Basket. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: Nässjö Basket-Uppsala Basket
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 35
När: Fredag 24 mars, kl 19.04
Var: Nässjö Sporthall, Nässjö
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Efter dramatiken i Södertälje i onsdags fortsätter Uppsala sin bortaturné ikväll. Mot Nässjö vill laget vässa formen ytterligare inför slutspelet som startar i början på april. Det är redan klart att Uppsala kommer sluta fyra i grundserien.
– Vi hade en ganska stor ledning mot Södertälje men tappade den tyvärr i slutet av matchen. Det är något som vi har pratat om och får jobba vidare med för det kan bli avgörande i slutspel, säger Uppsalas assisterande tränare Andreas Jonsson till UNT.se.

Det är osäkert om Uppsala får tillbaka poängkungen Alexander Lindqvist som varit förkyld och missat de två senaste matcherna.
– Det är en del spelare som har lite skavanker och behöver vila men det är inget allvarligt. Samtidigt är det bra att spelare som inte fått så många minuter på sistone får chansen för det kan bli användbart i slutspelet, säger Jonsson till UNT.se.

Nässjö kommer sluta på sjunde plats och därmed väntar kvartsfinal mot ligatvåan. Mycket troligt Norrköping Dolphins.
– Efter matchen mot Borås, där jag tycker spelarna gjorde en enastående insats och visade stort engagemang så spelar vi nu vår sista hemmamatch i grundserien. Uppsala är ett av de lagen med mest talang i ligan, de spelar en mycket bra basket. Defensivt behöver vi komma upp i samma nivå som mot Borås, vi måste även förbättra vår skottprocent. Det är väldigt viktig för oss att avsluta grundserien med en vinst för att komma in till slutspelet med positiv energi, säger Nässjö-tränaren Felix Alonso.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Nässjö har en del skavanker i truppen och saknar eventuellt Karim Wazzi och Oskar Jernberg. Dessutom spelade Kristian Heder Ternell med smärtor i sin skadade axel senast mot Borås.

Uppsala saknar Oluoma Nnamaka. Dessutom är det oklart ifall poängkungen Alexander Lindqvist är kvitt sin förkylning.

NOTERA ATT: ✍️
* Säsongens tidigare möten har slutat: Uppsala-Nässjö 84-69, Nässjö-Uppsala 86-60, Uppsala-Nässjö 80-69.
* Nässjös Reginald Johnson ligger nia i poängligan med ett snitt på 15 poäng per match.
* Tätt bakom ligger Uppsala-spelaren Alexander Lindqvist med 14.9 poäng per match i snitt.

LÄS MER: 📒
Nässjös hemsida inför matchen
Uppsalas hemsida inför matchen

Dela inlägget