Fotograf: Peter Holgersson / Bildbyrån

TV: Norrköping ryckte i andra

Umeå BSKT hängde med starkt i en dryg halvlek. Sedan ökade Norrköping Dolphins takten och vann till slut med 82-60. Här är höjdpunkterna!

Bara sju spelare kom till spel för Umeå BSKT. Laget kämpade hårt mot Norrköping Dolphins – men förlorade med 60-82.

Skadeproblemen fortsätter att förfölja Umeå BSKT under säsongen 2016/2017. När man ställdes på bortaplan mot topplaget Norrköping Dolphins var bara sju spelare tillgängliga. Men de sju mannarna slet på bra – och det höll ganska länge.

I halvtid låg Umeå exempelvis bara under med en poäng. Mycket tack vare Egal Saleman och Terrence Oglesbys offensiva produktion. Sedan tog det stopp. Orken tröt för Västerbottenslaget och Norrköping vann den tredje perioden med 18-9. Hemmagänget fortsatte sedan att dra ifrån och kunde till slut vinna med 82-60.

Umeå BSKT-spelarna kämpade tappert i fyra perioder – men räckte inte till hela vägen mot tabelltvåan.
– Vi hade en tuff resa ner men jag är glad att grabbarna gjorde det så bra. Vi försökte ta Dolphins ”på sängen” och vi lyckades väl ganska bra i första halvlek. Vi har sju spelare som får ta tunga minuter och de kämpar i hela matchen men i och med att André Nilsson så snabbt fick sin fjärde foul så tappar vi en hel del i vår lilla rotation. I andra halvlek straffar Dolphins oss när de ändrar sin gameplan. Vi hade förväntat oss mera press speciellt i första halvlek men jag är ändå positiv trots en stor förlust. Nu hoppas vi få tillbaka några spelare till kvartsfinalerna där jag hoppas på BC Luleå som passar oss bättre även när det gäller ekonomin då vi får kortare resor och mer publik eftersom det blir ett Norrlandsderby, säger Umeås tränare Jesper Gustavsson.

Adnan Chuk, tränare i Norrköping:
– Jag är glad och stolt över grabbarna trots att vi blev lite stillastående när Umeå spelade zon. Det var ju vår tredje match på sex dagar och bara två dagar från en känslomässig urladdning mot Södertälje. Vi försvarade trepoängslinjen bra och vi hade 20 intensiva minuter i andra där jag tycker att vi gör en okej arbetsinsats och vi är nu sämst tvåa i grundserien.

MATCHFAKTA:
Norrköping–Umeå 82–60

(16–21, 21–15, 18–9, 27–15)
Poäng, Norrköping: Dejan Jeftic 22, Mikkel Plannthin 15, Johnell Smith 12, Joakim Kjellbom 9, Tim Schüberg 7, Abdou Medjedoub 7, Cole Darling 5, Felix Terins 4, Mikael Lindquist.
Umeå: Terrence Oglesby 17, Egal Saleman 12, Johan Rönström 10, George Valentine 9, André Nilsson 8, Jesper Hallberg 4.
Publik: 622.

Text: Max Wiik (Umeå BSKT)

Dela inlägget