Fotograf: Linnea Rheborg / Bildbyrån

TV: Södertälje tog revansch på Uppsala

Efter brakförlusten för några veckor sedan fick Södertälje Kings under onsdagskvällen sin revansch på Uppsala Basket. Här är höjdpunkterna från matchen som Södertälje vann med 65-60.

Drabbningen mellan ett revanschsuget Södertälje och Uppsala blev poängfattig och slutade 65-60. Segern innebär att hemmalaget lade ytterligare två viktiga poäng mellan sig och Uppsala, och att man är uppe på samma poäng som BC Luleå och Norrköping Dolphins, som båda dock har en match mindre spelad.

Poängbäst blev Davis Lejasmeiers med 22 och i Uppsala Andreas Person, 19. Gästerna saknade Alexander Lindqvist, som inte spelade i kväll.

Inledningen av matchen såg lovande ut från ett hemmalagsperspektiv och den första perioden vanns med 24-14. Södertäljes aggressiva försvar störde Uppsalas anfallsspel och tvingade fram turnovers och forcerade skottförsök. Nick Spires stod upp väl mot Carl Engström, som bara gjorde två poäng totalt i matchen, men returtagningsduellen vann Engström med tolv mot Spires sex. Sex returer tog även Thomas Massamba, som också hade en tuff uppgift med att försvara Uppsalas guarder.

Tiopoängsledningen som Södertälje fick med sig från den första perioden utökades till 17 i inledningen av den andra perioden, medan gästerna slet ont för poängen. Men Rickard Erikssons två raka treor minskade underläget och efter en poängfattig sekvens satte Uppsala fart med tolv raka poäng, som utjämnade till 33-32 inför halvtidsvilan. Bidragande till det var Andreas Person, som på Lejasmeiers vis vet hur man hittar vägen till korgen.

Den fina rytm som hemmalaget till en början visade upp förbyttes mot dåliga beslut och återkommande turnovers. För Toni Bizaca såg det bättre ut än i matchen mot Norrköping Dolphins, så länge han höll sig från trepoängslinjen där han hade totalt 2/7. Det var han dock inte ensam om: lagets totala procent på trepoängsskyttet var 19% (5/26). Trots det lyckades Södertälje arbeta sig ur svackan och komma upp på en likvärdig nivå med Uppsala, även om den defensiva insatsen inte var lika solid som i matchens början.

I frånvaron av ett fungerande trepoängsskytte var Lejasmeiers attacker mot korgen extra viktiga och bidrog till att Kings kunde minska Uppsalas sjupoängsledning till fyra när sex minuter återstod av matchen. Vid totalt åtta tillfällen bytte lagen ledning och vid nio tillfällen var det lika, men i slutänden hade Södertälje tillräckligt mycket energi för att överta ledningen och behålla den fram till målgång.

MATCHFAKTA:
Södertälje–Uppsala 65–60

(24–14, 9–18, 13–16, 19–12)
Poäng, Södertälje: Davis Lejasmeiers 22, Toni Bizaca 19, Nick Spires 7, Thomas Massamba 4, Lazar Radosavljevic 4, Delvon Johnson 4, Darien Brothers 3, Tanel Kurbas 2.
Uppsala: Andreas Person 19, Axel Nordström 11, Rickard Eriksson 11, Anton Gaddefors 9, Jonathan Person 6, Anes Zekovic 2, Carl Engström 2.
Publik: 456.

Text: Lina Agnemar (Södertälje Kings)

Dela inlägget