Fotograf:

Veckans lag: Vecka 11

Varje måndag utser vi veckans bästa lag (Team Of The Week) i Basketligan herr. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer.

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Andreas Person, Uppsala Basket (2)
5/7 på tvåor och fin-fina 5/5 från trepoängslinjen, totalt 30 poäng. “Storebror” Person stod för en av säsongens allra bästa insatser när Uppsala besegrade serieledarna Luleå med 97-88 i fredags. En given plats i veckans lag för 26-åringen.

 
G: Jerome Seagears, Borås Basket (3)
Kvar sedan förra veckan. Seagears har klivit fram i Borås nu på slutet, men dessvärre räckte inte hans 25 poäng mot Nässjö till seger. 24-åringen som kom till Västergötland vid årsskiftet spelade endast 24 minuter, men satte alltså ändå 25 poäng och hade dessutom fyra returer i protokollet.

 
F: Axel Nordström, Uppsala Basket (3)
Smått galen insats av 25-årige Nordström i segermatchen mot Luleå i fredags. Nordström satte inte bara 33 poäng framåt utan rev även ner sju returer och hade fem assist i protokollet – imponerande!

 
F: Toni Bizaca, Södertälje Kings (6)
34-årige Bizaca är på god väg att visa varför han bör få MVP-utmärkelsen denna säsong. När Jämtland besegrades med knappa 99-98 var det kroaten som låg bakom segern genom att sätta två straffkast i slutsekunderna. Totalt blev det 32 poäng och fem returer från Bizacas händer.

 
C: Dartaye Ruffin, Nässjö Basket (4)
18 returer och 18 poäng. Inget snack om att Nässjös stjärncenter förtjänar en plats i veckans lag efter sin monstermatch mot Borås. Ruffins 18 returer i en match är den i särklass högsta noteringen den här säsongen.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget