Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Sista hemmamatchen för Malbas

Efter åtta år i Malbas gör tränarn Henrik Svensson ikväll sin sista hemmamatch när Norrköping Dolphins kommer på besök. Här är senaste nytt!

Vilka: Malbas-Norrköping Dolphins
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 34
När: Fredag 17 mars, kl 19.04
Var: Heleneholms sporthall, Malmö
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Sista hemmamatchen för Malbas tränare Henrik Svensson efter åtta år i klubben. Svensson har varit en viktig del i Malbas organisation under många år. Han bland annat sett till att verksamheten på basketgymnasiumet, och att Malbas utvecklingslag tagit stora kliv framåt. Svensson kom som en ung och relativt oerfaren tränare till Malmö och lämnar nu som en erfaren ligatränare. I säsongens sista hemmamatch får han återse Fredrik Larsson. Fredrik suktade efter ett utlandskontrakt i Spanien och bröt som bekant sitt kontrakt, men dök istället upp i Norrköping, som aspirerar på att ta sig till final i år.
– Skadan på Sebastian Åris ställer till det för oss. Vi har dessutom Gerald Boakye, back-up på guardsidan, ute för resten av säsongen på grund av skada, och junioren Kasper Hagberg, som gjort det riktigt bra i sina inhopp hittills har senaste veckan koncentrerat sig på USM-omgången som kommer till helgen. Det innebär att vi varit få spelare på träningarna och saknar alternativ på guardsidan. Det positiva är att Jordan Peltier verkligen har börjat leverera. Han var mycket bra senast mot Södertälje, även Josh Ritchart gjorde en stark match. Faktum är att hela laget spelade bra fram tills det var cirka fem minuter kvar av matchen då proppen gick ur. Nu vill vi avsluta snyggt på hemmaplan i sista hemmamatchen för säsongen. Norrköping är tuffa att möta, Cole Darling är en het kandidat till MVP i ligan i år och med all den rutin de har i Joakim Kjellbom, Micke Lindquist och Johnell Smith så är de en utmanare till att ta SM-guldet från Södertälje i år, säger Henrik Svensson.

Norrköpings tränare Adnan Chuk:
– Vi har nu fyra matcher kvar innan slutspelet och den viktigaste av dem är den ikväll. Skulle vi inte vinna blir kampen om de första två platserna betydligt svårare så därför har vi full fokus på just den här matchen. Malbas kan vara riktigt tuffa nere i Heleneholmshallen, fråga bara Borås och BC Luleå som åkt därifrån utan poäng. Vi har stor respekt för Malbas och tränare Henrik Svensson. Malbas har fortfarande möjlighet att ta sig till slutspel om man vinner sina tre sista matcher samtidigt som Umeå förlorar mot oss och Södertälje, båda matcherna borta.
– Vi har haft en bra vecka för träning och rehab sedan förra fredagens seger mot Uppsala och vi åker ner till Malmö redan under torsdagen. Efter att noggrant videoanalyserat Malbas gäller det för oss att kontrollera tempot och därmed få matchen dit vi vill för att komma därifrån med två poäng.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Malbas saknar Sebastian Åris (stukad fot), Gerald Boakye och Kasper Hagberg (iväg på USM).

Norrköping reser till Malmö med bästa möjliga lag.

NOTERA ATT: ✍️
* Norrköping har vunnit säsongens tidigare möten med 111-53, 94-55 och 82-72.
* Malbas har två spelare topp åtta i assistligan – Jordan Peltier och Sebastian Åris.
* Norrköpings stjärncenter Joakim Kjellbom är den spelare i Basketligan som tar flest returer: 8.6 per match i snitt.

LÄS MER: 📒
Malbas hemsida inför matchen
Norrköping hemsida inför matchen

Dela inlägget