Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Ovisst möte väntar i Uppsala

Det börjar dra ihop sig i tabelltoppen i Basketligan. Ett tajt och ovisst möte väntar i Uppsala där Uppsala Basket tar emot BC Luleå. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: Uppsala Basket-BC Luleå
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 34
När: Fredag 17 mars, kl 19.04
Var: IFU Arena, Uppsala
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Slutspurten är inledd för Luleå som har allt att spela för, allt ligger i lagets egna händer, vinst i de återstående tre grundseriematcherna och BC Luleå kommer att sluta på förstaplats i grundserietabellen och därmed skaffa sig ett bra utgångsläge inför slutspelet. Det är matcher mot i tur och ordning Uppsala borta ikväll, Jämtland hemma 24 mars och avslutningsvis Malbas hemma 28 mars.

Nu är det alltså Uppsala borta som gäller. Ett Uppsala som ligger på fjärde plats i tabellen med 34 poäng, tio poäng efter tabellettan Luleå. Lagen har mötts tre gånger tidigare och alla mötena har slutat med vinst för Luleå.
– Två av matcherna mot Luleå har vi förlorat klart, men den första matchen där uppe var tajt, säger Anders Jonsson, assisterande tränare i Uppsala till UNT.se.

UNT: Vad är formeln för att slå serieledaren?
– Dom spelar en snabb basket och vi har inte råd med enkla bollförluster. Luleå har dessutom ett fantastiskt skytte så det gäller för oss att se till att dom tvingas ta skott från dåliga lägen.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Uppsala saknar definitivt Rickard Eriksson (skada) och Oluoma Nnamaka. Dessutom är det tveksamt om Alexander Lindqvist kan spela på grund av sjukdom.

Luleå saknar Denzel Andersson på grund av en skadad axel.

NOTERA ATT: ✍️
* Luleå har vunnit säsongens tidigare matcher: 105-98, 98-67 och senast med 96-61.
* Uppsala är ligans tredje bästa lag offensivt, snittar 80.5 poäng per match. Luleå ligger tvåa med 84.6.
* Uppsala-spelaren Alexander Lindqvists 34 poäng mot Jämtland i november är säsongens högsta notering.

LÄS MER: 📒
Uppsalas hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget