Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Cinac tillbaka i Jämtland

Jämtland Basket har vunnit två av tre matcher mot Södertälje Kings hittills under säsongen. Ikväll möts lagen igen. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: Jämtland Basket-Södertälje Kings
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 34
När: Fredag 17 mars, kl 19.04
Var: Östersunds Sporthall, Östersund
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Senast lagen möttes, för en dryg månad sedan, stod Jämtland för en rejäl skräll i Täljehallen. Laget bröt en sju matcher lång segersvit för hemmalaget och gjorde fler poäng än något annat lag lyckats med som gäster i Södertälje, när Jämtland vann matchen med hela 107–73.

Södertälje jagar nu, tillsammans med Norrköping Dolphins, ledande BC Luleå i tabellen inför de sista omgångarna av grundserien och kommer senast från en storseger mot Malbas. För Jämtland är de tre matcher som återstår innan slutspelet börjar – mot just ligans tre topplag. Svårast möjliga program alltså, men Jämtland vann faktiskt när Södertälje besökte Östersund tidigare under säsongen (86-78).
– Luleå är enda laget vi inte slagit än i ligan och vi har chansen at ta inbördes möten mot både Norrköping och Södertälje. Vi har mycket att spela för. Det skulle vara en ordentlig fjäder i hatten, och ett styrkebesked för vårt lag, med fördel i inbördesmöten mot två av tre av ligans bästa lag. Alla lag vi kan få möta i kvartsfinalen har både för- och nackdelar för oss, så vi har ingen av dem som mardröms- eller önskemotståndare. Men jag är samtidigt lika övertygad om att vi inte är någon önskemotståndare för någon av dem heller, säger Jämtlands tränare Torbjörn Gehrke.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Jämtland får tillbaka ligans poängkung Dino Cinac. Cinac har inte spelat match sedan 3 februari.

Södertälje ser ut att kunna ställa upp med bästa möjliga lag.

NOTERA ATT: ✍️
* Jämtland är det lag som gör flest poäng i Basketligan 86.2 ppg. Södertälje snittar 80.0 (4).
* Södertäljes Davis Lejasmeiers ligger trea i assistligan, 4.4. Jämtlands Jabril Durham leder med 6.2 i snitt.
* Jämtland (2) och Södertälje (3) är två av ligans mest effektiva lag.

LÄS MER: 📒
Jämtlands hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget