Fotograf: Peter Holgersson / Bildbyrån

TV: Norrköping körde över Uppsala

Norrköping Dolphins stod för en stark prestation när man besegrade Uppsala Basket med hela 91-66. Här är matchens höjdpunkter!

En ny viktig match för både Dolphins och Uppsala som krigar om en så bra position som möjligt efter grundseriens slut. Uppsala är fyra poäng efter Dolphins och har det klart tuffaste programmet men är å andra sidan i ett skönt ”winning mode” och är kanske ligans starkaste lag för tillfället.

Det blir en intensiv inledning, som det anstår två lag av den här kalibern, och det bjuds på riktigt basketgodis när Dolphins bjuder på fastbreaks med snabba, hårda pass som resulterar i enkla layups. Vid 10-4 kallar coach Kevin Gaines sin första timeout som inte får önskad effekt utan Dolphins glider iväg till osannolika 29-8 efter ett fantastiskt skytte och enastående defense.

Dolphins fortsätter sitt aggressiva defense men det slarvas lite på andra sidan planen och Uppsala kan närma sig lite men hemmalaget har kontroll på läget. Varenda närkamp därute är stentuff och spelarna ger och tar. Q2 vinns till slut av Dolphins med 20-17 och har 24 upp i halvtid, 49-25.

Det är full fokus från Dolphins sida samtidigt som man har roligt och kan bjuda publiken riktigt smart och underhållande basket. Vid 30 upp för Dolphins i början av Q3 tar Uppsala timeout som gör att man får stopp på den blödningen men Dolphins börjar slarva och coach Adnan Chuk tar chansen att tala spelarna tillrätta. Uppsala håller quartern jämn, 23-23, men Dolphins behåller sitt försprång på 24 poäng, 72-48, inför Q4.

Inledningen av Q4 börjar med att lagen byter poäng med varandra och det är mera kamp än skönspel. Dolphins har full kontroll på skeendet vilket innebär att Uppsala inte kommer närmare. Helt utan förklaring tappar domarna matchen och man ger Uppsala det sista halmstrået men det är givetvis för sent vilket även coach Gaines inser och han låter alla sina spelare få sin tid. Dolphins vinner matchen med klara 91-66 efter att ha gjort 19-18 i sista quartern.

Coach Kevin Gaines om matchen:
– Ja vad ska man säga när Dolphins skjuter så här bra. Det är ett bra lag och när de dessutom skjuter så här och spelar ett så här aggressivt defense så är det nästan kört. Jocke Kjellbom och Micke Lindquist dominerar idag och var helt fantastiska och som Micke skaffar lägen för sig själv och andra är riktigt bra. Bänken kommer in och levererar samtidigt som man håller tätt bakåt. Det var en mycket bra match och Dolphins ska ha all cred för det sätt man genomför matchen.

Adnan Chuk:
– Det är två lag som spelar ganska lika basket men idag kom vi ut bra och startade större än vanligt. Jag tycker vi hade kontroll under alla 40 minuterna där vi spelade ett bra defense men vi vet att om vi slappnar av blir vi straffade direkt. Det var en sån dag när vi går ut och gör det vi ska så jag är jättenöjd. Vi fortsätter att utvecklas men vi skulle gärna ha fullt lag på träning och match men jag hoppas att det kommer till slutspelet.

MATCHFAKTA:
Norrköping–Uppsala 91–66

(29–8, 20–17, 23–23, 19–18)
Poäng, Norrköping: Joakim Kjellbom 19, Mikael Lindquist 18, Dejan Jeftic 12, Fredrik Larsson 11, Cole Darling 11, Mikkel Plannthin 10, Johnell Smith 6, Tim Schüberg 2, Felix Terins 2.
Uppsala: Axel Nordström 19, Carl Engström 11, Alexander Lindqvist 10, Anes Zekovic 9, Jonathan Person 8, Andreas Person 7, Oliver Jonsson 2.
Publik: 884.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget