Fotograf: Johan Sandström / BC Luleå

TV: Bekväm resa för Luleå

Serieledande BC Luleå hade inga större problem att besegra ligasjuan Nässjö Basket med 82-60. Här är matchens höjdpunkter!

Nässjö kom till Luleå Energi Arena med en något sargad trupp. William Gutenius, Karim Wazzi och Wictor Grenthe saknades i uppställningen.

Efter matchens inledande minut hade BC Luleå fått i fyra poäng medan bortalaget pillat i fem. De kommande sju minuterna var inte lika underhållande sett från Nässjös synvinkel. Hemmalaget BC Luleå hittade bra lägen offensivt och kom till bra stopp defensivt vilket skapade en bra rytm i hemmalaget som ryckte ifrån till ledning med siffrorna 23-9 innan gästerna putsade till siffrorna lite, i pausvilan lyste 25-13 på tavlan. Ganska klar ledning för hemmalaget alltså.

I andra perioden höll gästerna något så när jämna steg med BC Luleå, men man var ändå aldrig riktigt på väg in i matchen på allvar. Det mesta man mäktade med var att krympa avståndet till tio poängs marginal. Men ett par treor sent i perioden av Brandon Rozzell och Adam Rönnqvist innebar att ledningen inför andra halvlek ändå var 14 poäng stor för hemmalaget.

I den tredje perioden, som i Luleå Energi Arena blivit lite av ett signum för laget, slösade man ingen tid. Quinton Upshur stal bollen direkt på inkast för att lägga i en layup och Brandon Rozzell och Tom Lidén turades om att dra i ett par treor och ledningen var efter bara någon minut av perioden uppe i 21 poäng och mer spännande än så blev det inte. BC Luleå kunde egentligen hela matchen rulla runt på 12 personer, bara Jonathan Larsson missade 10-minutersgränsen, och han missade den med 15 sekunder. Mest speltid i laget hade Brice Massamba med lite drygt 22 minuter.

Nässjö lyckades i fjärde perioden dra ledningen under 20 poäng två gånger men båda gångerna svarade Adam Rönnqvist direkt. En trea och en tjusig layup för att hålla ledningen över 20 för sitt BC Luleå.

MATCHFAKTA:
Luleå–Nässjö 82–60

(25–13, 20–18, 22–15, 15–14)
Poäng, Luleå: Adam Rönnqvist 19, Brandon Rozzell 15, Yannick Anzuluni 13, Tom Lidén 11, Quinton Upshur 9, Tim Kearney 6, Joel Svensson 3, Jonathan Larsson 2, Andreas von Uthmann 2, Anton Saks, Denzel Andersson.
Nässjö: Dartaye Ruffin 19, Reginald Johnsson 13, Mantas Griskenas 10, Austin Barnes 9, Kristian Heder Ternell 5, Daniel Eliasson 4.
Publik: 1 598.

Text: David Nilsson (BC Luleå)

Dela inlägget