Fotograf: Peter Holgersson / Bildbyrån

TV: Norrköping segrade i Småland

En stark defensiv insats i andra halvlek gjorde att Norrköping Dolphins kunde ta säsongens fjärde seger mot Nässjö Basket. Här är matchens höjdpunkter!

Svår bortamatch med Nässjö på andra planhalvan efter en snöig bussresa skulle kanske bli för mycket för Norrköping Dolphins. Med första bortamötet i åtanke och ett revanschsuget Nässjö som nu hade sista chansen att ta en seger mot Dolphins i grundserien så det fanns anledning att tro att det skulle bli tufft.

Det blir en trög inledning för Dolphins som sätter sitt femte skott i form av en trea efter nästan fyra minuter och då har Nässjö redan satt fem poäng. Dolphins kommer dock igång och vid 7-11 tycker Nässjös-tränaren Felix Alonso att det får räcka. Timeouten får önskad effekt och Nässjö kan ta hem den första perioden med 17-14.

Nässjö behåller ledningen länge i period två, men Dolphins hänger på och efter fem minuter är man förbi, 25-27, och det dags för ny timeout för Nässjö. Dolphins har många chanser att gå upp i en betryggande ledning men lite ofokuserat anfallsspel ger Nässjö möjligheten att närma sig, men Dolphins håller undan och är tre upp, 35-32, i halvlek efter att man vunnit perioden med 21-15.

Lagen byter poäng med varandra i början av den tredje ronden och det vill inte riktigt tända till, men Dolphins kontrollerar tempot och behåller sin ledning och vid 36-42 efter halva perioden tar Nässjö timeout. Dolphins stänger till bakåt samtidigt som man är effektivare framåt och vinner perioden med klara 19-8, vilket innebär att man har 54-40 inför sista.

Nässjö försöker steppa upp och närmar sig temporärt men Dolphins är för starka och ny timeout från Nässjö vid 44-61 med sju minuter kvar av matchen. Dolphins kan spela av matchen utan att hemmalaget kan störa och man tar därmed fjärde raka mot Nässjö, som ändå kan vinna period fyra med 19-17, men Dolphins vinner matchen med 71-59.

MATCHFAKTA:
Nässjö–Norrköping 59–71

(17–14, 15–21, 8–19, 19–17)
Poäng, Nässjö: Dartaye Ruffin 16, Reginald Johnson 14, William Gutenius 12, Austin Barnes 10, Kristian Heder Ternell 4, Jonathan Peleg 3.
Norrköping: Cole Darling 17, Mikael Lindquist 16, Dejan Jeftic 14, Joakim Kjellbom 13, Johnell Smith 6, Fredrik Larsson 5.
Publik: 423.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget