Fotograf: Peter Holgersson / Bildbyrån

TV: Norrköping vann efter dramatik

Norrköping Dolphins såg ut att ha avgjort lunchmatchen mot Borås Basket. Men det blev dramatiskt ända till slutet. Här är höjdpunkter från matchen!

Två topplag som båda vill hamna topp fyra innan slutspelet drar igång. Dolphins har 2-1 i inbördes möten där man har förlorat och vunnit med 21 poäng samt en hemmaseger med elva poäng. Vi såg fram emot en tät och jämn lunchmatch med aggressivt försvar.

Dolphins öppnar underbart aggressivt samtidigt som man bjuder på ögongodis i det offensiva spelet, men Borås är starka och släpper inte taget. Två täta försvarsspel gör att det blir en relativt poängfattig första period som vinns av Dolphins med 16-14. Det är tufft men juste därute vilket foulstatistiken visar där hemmalaget har två mot Borås enda.

Dolphins gör fem snabba poäng, men Borås får god hjälp att stanna kvar i matchen. Hemmalaget för matchen men vid 29-20 och missad chans till ytterligare två kontrar Borås och sänker en trea och tränare Adnan Chuk kallar timeout. Den får önskad effekt då Dolphins gör 7-0 och är 13 upp men Borås kommer tillbaka och gör i sin tur sju raka vilket snyggar till siffrorna. Dolphins vinner dock andra perioden med 20-16 och har alltså 36-30 i halvtid.

Inget av lagen vill lämna en endaste millimeter och det är en härlig kamp. Med fyra minuter spelade av tredje perioden är Dolphins elva upp, 43-32, men Borås ger sig inte. Dolphins inser faran och gör ett nytt ryck och vid 51-38 med tre minuter kvar av perioden tar tränare Jonte Karlsson timeout. Dolphins har 57-47 inför sista och avgörande, efter att ha vunnit perioden med 21-17.

Det slarvas för mycket och det tas en del dåliga beslut vilket Borås inte är sena att utnyttja så vid 62-54 tar Dolphins timeout. Det som efter halva fjärde perioden såg ut att bli en bekväm hemmaseger ändrades snabbt och vid 62-61, med tre och en halv minut kvar, kallar tränare Chuk ny timeout. Dolphins sätter fyra nya poäng och Jonte Karlsson tar timeout. Borås närmar sig till 69-68 och med 31 sekunder kvar tar Dolphins timeout. Ny timeout, nu från Borås, efter att Dolphins satt två straffar till 71-68 med 24 sekunder på klockan. Borås missar och foular som ger Dolphins chansen att avgöra matchen från linjen vilket man gör. Slutresultat 75-70 efter 18-23 i sista och mycket drama.
– Det var en spännande match och det är alltid kul när det är så bra stämning i arenan. Vi är glada att vi kan vinna mot ett så här bra lag och jag tycker att vi hade kontrollen länge i matchen, men vi tappar fokus i fjärde vilket håller på att ställa till det för oss. Borås stora spelare gör det svårt för oss nu när vi inte kan rotera som vi kan när vi har alla hela och friska. Vi har skador liksom Borås vilket gör att man måste spela på ett annat sätt än man tänkt. Vi är ändå nöjda med mycket och jag tycker att vi visar mental styrka när vi kan avgöra i slutsekunderna, säger Norrköpings tränare Adnan Chuk.

Jonte Karlsson, tränare i Borås:
– Det var ett trevligt arrangemang med bra publik. Dolphins var värdiga vinnare och det var mycket tack vare deras slarv som vi var kvar i matchen. Vi gör en ganska svag första halvlek, men det blev klart bättre i andra och det är Dolphins starka defense som avgör och förstör våra möjligheter att vinna matchen.

MATCHFAKTA:
Norrköping–Borås 75–70

(16–14, 20–16, 21–17, 18–23)
Poäng, Norrköping: Mikael Lindquist 17, Cole Darling 16, Joakim Kjellbom 10, Johnell Smith 10, Mikkel Plannthin 10, Tim Schüberg 7, Dejan Jeftic 3, Fredrik Larsson 2.
Borås: Christian Maråker 19, Jakob Sigurdarson 14, Trayvonn Wright 11, Jerome Seagears 9, Shaquille Hines 8, Emil Lundstedt 7, Mike Palm 2.
Publik: 2 561.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget