Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Jämtland möter Malbas

Storpublik väntas till Östersunds sporthall när Jämtland Basket ikväll tar emot Malbas. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: Jämtland Basket-Malbas
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 31
När: Fredag 3 mars, kl 19.04
Var: Östersunds Sporthall, Östersund
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Formstarka Jämtland föll i sin senaste match, borta mot Uppsala Basket i tisdags (84-76). Men när seriejumbon Malbas kommer på besök till Östersund under fredagen talar det mesta för en bekväm hemmaseger, även om Jämtlands tränare Torbjörn Gehrke vill höja ett varningens finger för Malmö-laget.
– Malbas har haft en jobbig säsong bakom sig och har fått kämpa hårt för att inte klappa ihop. Segrar mot Luleå och Borås visar dock karaktär och att de fortfarande tror på att allt är möjligt. Det fungerar inte alltid för dem, men när de får till det så har de visat att de till och med kan slå serieledarna. Även om vi har skador och spelare borta så går vi självfallet in i denna matchen som klara favoriter, men marginalerna är mindre än vad jag känner mig bekväm med.
– Vi har spelat bättre och bättre sedan början av januari och det är precis så ett lag ska agera. Vi vill vara som bäst om en månad. Det innebär att man måste hantera även tuffa situationer som den vi är i nu i slutet av en tuff månad och lite frånvaro.

Malbas gjorde en helt okej första halvlek i sin senaste match mot Uppsala, men endast 17 poäng i andra halvlek grusade alla förhoppningar om en ny skräll i Helenelunds sporthall. Ska man kunna rå på Jämtland krävs det troligen att den amerikanska duon Adrian Rodgers och Joshua Ritchart gör sitt livs match.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Det är i skrivande stund oklart ifall Dino Cinac gör comeback för sitt Jämtland ikväll. Dessutom saknas Samuel Berkelund.

Malbas kan troligen ställa upp med ordinarie lag.

NOTERA ATT: ✍️
* Jämtland har vunnit de tidigare mötena under säsongen: 93-76, 102-58 och 99-70.
* Malbas stjärnamerikan Adrian Rodgers ligger sjua i poängligan med ett snitt på 15.2 poäng per match.
* Jämtland har sänkt biljettpriserna till denna match (60:-). Förhoppningen är att slå nytt publikrekord.

LÄS MER: 📒
Jämtlands hemsida inför matchen
Malbas hemsida inför matchen

Dela inlägget