Fotograf: Christian Örnberg / Bildbyrån

Amerikanske guarden återvänder till Umeå

25-årige Gerald Williams lämnade Umeå BSKT i slutet av januari av personliga skäl. Nu, när laget behöver det som mest på grund av alla skador, kommer han tillbaka för att hjälpa laget inför slutspelet.

Inför fredagens hemmamatch mot Uppsala Basket gör Williams comeback med Umeå.
– Jag kommer tillbaka med helt ny kraft nu efter de här veckorna hemma. Jag och Luca har haft kontakt hela tiden och jag vill hjälpa laget inför slutspelet, säger 25-åringen.

Williams har tidigare hunnit med att spela 16 matcher med Umeå i Basketligan herr, där han har snittat 14,1 poäng, 2,3 returer och 2,2 assist under grundserien.

Umeå ligger på sista slutspelsplatsen med siktet inställt att nå slutspel som första herrlag från Umeå. Laget har under säsongen kämpat med enorma skadeproblem, som i sig måste vara något slags rekord historiskt, framförallt skador på guardsidan
– Vi behöver mer spelarkraft. Att vi nu tar tillbaka Gerald beror på att han rett ut de problem han hade och förtjänar en ny chans. Han betalar också själv för flygbiljetten till Sverige, säger Umeås sportchef Luca Romano till VK:s basketblogg.

– Jag är tacksam för att jag får chansen att komma tillbaka och spela för Umeå BSKT, nu ser vi framåt mot slutspelet, säger Gerald Williams.

Dela inlägget