Fotograf: Johanna Lundberg / Bildbyrån

TV: Sekunddrama när Borås föll mot Södertälje

Det bjöds på stor dramatik när Södertälje Kings besegrade Borås Basket i Boråshallen. Se höjdpunkterna från matchen här!

Länge och väl såg det ut som att Borås Basket skulle klara av att reprisera triumfen från den 29 november, då man stod upp bra och slog Södertälje Kings. Kvällens match var väldigt jämn och när Emil Lundstedt sänkte en trea, som betydde 67-65 med 1:42 kvar, var hemmavinsten nära. Men i slutminuten tog Toni Bizaca över och med fem raka poäng såg han till att gästerna vann med 70-67.

Södertälje Kings ägde de inledande minuterna av matchen. Sedan, med 4:58 kvar av första perioden, gick Borås Basket ikapp till 10-10. Då genom en Jerome Seagears-assist till Christian Maråker som trixade i ett and-one-spel. Kort senare spelade Fredrik Andersson fram Mike Palm som satte de två poäng som innebar kvällens första hemmaledning. Efter tio minuter var det så jämnt som det bara kunde bli, 19-19.

Seagears hade en bra kväll. I den andra perioden var han verkligen igång med trepoängsskyttet. Dessutom verkade han inspirera både Shaquille Hines och Fredrik Andersson från långdistans. Seagears fjärde trepoängare gav Borås Basket 31-26 med sex och en halv minut kvar av andra perioden och Vedran Bosnic på Kings-bänken kallade timeout. Lagom till halvtidspausen hade Södertälje kapat Borås ledning till 40-37.

Den tredje perioden blev svängig men målsnål och gick något slumpartat till Kings på poäng. Ställningen var 51-52 inför fjärde perioden.

Med 5:38 kvar av matchen lobbade Davis Lejasmeiers till Delvon Johnson som dunkade i 60-63. Borås svarade med att kalla timeout. Christian Maråker var bra under större delen av fjärde perioden. Med 4:25 kvar sköt han sitt lag till ledning. En tillfällig sådan. Sedan klev Emil Lundstedt fram. Lundstedts trea med 1:42 kvar innebar 67-65 och publiken började få segervittring.

Men efter en Kings-timeout var det dags för Toni Bizaca att ta över. Med 52 sekunder kvar drog han i en trea till 67-68 och det blev dödstyst i Boråshallen. En Borås-timeout senare grejade Bizaca ytterligare två poäng för Kings.

Med 23,5 sekunder kvar var Borås underläge 67-70. Seagears hade ett hyggligt läge från trepoängslinjen. Han missade dock. Men Borås fick tag på returen och bollen hamnade hos en helt fri Fredrik Andersson bakom trepoängslinjen. Men inte heller Anderssons skott ville gå i. Vilket resulterade i att Södertälje kunde vinna den täta matchen med 67-70.
– Det var en bra match. Vi kämpade hårt, men de satte tuffa skott i slutet. Bizaca satte ett par väldigt tunga skott, säger Borås guard Jerome Seagears.

– Vi satte Borås i en position som vi ville ha dem i under andra halvleken och deras skottprocent sjönk. Vi svingade bollen bra och borde ha gjort fler poäng på layups. Istället satte Bizaca ett avgörande skott och vi spelade bra försvar i slutminuten, säger Södertäljes tränare Vedran Bosnic.

– Efter omständigheterna tycker jag att vi gjorde en bra match. Framför allt defensivt. Vi höll Södertälje på 70 poäng. Vi fick de skott vi hade satt upp i slutet men vi missade dem helt enkelt. Hittar vi bara vår rytm så går inget lag säkert mot oss. Vi tar med oss det positiva, säger Jonte Karlsson, tränare i Borås.

MATCHFAKTA:
Borås–Södertälje 67–70

(19–19, 21–18, 11–15, 16–18)
Poäng, Borås: Jerome Seagears 17, Christian Maråker 15, Shaquille Hines 13, Trayvonn Wright 7, Fredrik Andersson 6, Mike Palm 6, Emil Lundstedt 3.
Södertälje: Toni Bizaca 19, Delvon Johnson 12, Davis Lejasmeiers 10, Lazar Radosavljevic 8, Valter Lindström 7, Nick Spires 6, Thomas Massamba 4, Tanel Kurbas 4.
Publik: 1 157.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

Dela inlägget