Fotograf: Montage

Matchguide: Bäddat för dramatik i Borås

Södertälje Kings har i flera år varit laget att slå i Sverige. I kväll gästar man Borås Basket. Här är senaste nytt!

Vilka: Borås Basket-Södertälje Kings
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 30
När: Tisdag 28 februari, kl 19.04
Var: Boråshallen, Borås
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Det har blivit dags för säsongens fjärde och sista (?) möte mellan Borås Basket och Södertälje Kings. Södertälje vann båda matcherna mot Borås i Södertälje, medan Borås knep vinsten i sin hittills enda hemmamatch. När det nu är dags för grundseriens sista möte mellan de båda klubbarna så är oddsen staplade emot Borås, som trots det kommer göra sitt yttersta för att utjämna till 2-2 i matcher.
– Laget har tränat och förberett sig för Södertäljes strukturerade spel. Kings gör få misstag. De spelar mest hög ”pick and roll” av alla lagen i Basketligan, så screenförsvar blir otroligt viktigt för oss. Kollar man på statistiken så är vi näst bäst i Basketligan (49,8 %) på att försvara oss mot avslut innanför trepoängslinjen. Bäst av alla är Södertälje (45,7 %). Offensivt vill vi få upp tempot, i motsats till under Jämtlandsmatchen, då vi ville få ner tempo. Det blir viktigt för oss med snabba beslut i anfall, något vi såg gryende positiva tendenser på i fredags, säger Borås tränare Jonte Karlsson.

Tränare Karlsson får klara sig utan Simon Gunnarsson och Jakob Sigurdarson som båda är skadade. Dessutom var Jonte Karlsson sjuk när han flög Borås-Umeå tur och retur under helgen och har nu fått vidare problem som satt sig i ryggen. Borås-tränaren har problem att röra sig och kunde inte leda lagträningen under måndagen.
– Jag hoppas det hinner bli bättre så att jag kan coacha matchen. Om inte så har jag 100 procent förtroende för Henrik Carlsson, säger Jonte Karlsson till klubbens hemsida.

Södertälje har spelat många matcher de senaste veckorna, men man har gjort det okej även om “plumpen” mot Jämtland sved rejält för tränare Vedran Bosnic. I fredags blev det klar seger hemma mot serieledande BC Luleå (82-67). Positivt för Södertälje i den matchen var att stjärnspelaren Toni Bizaca var tillbaka efter en tids sjukdom. Även landslagsguarden Thomas Massamba är tillbaka i laget.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Borås saknar både Simon Gunnarsson (muskelskada i låret) och islänningen Jakob Sigurdarson (inflammerat ledband i foten). Dessutom ser det ut som att John Brändmark missar resten av säsongen på grund av en ljumskskada.

Södertälje kan troligen ställa upp med bästa möjliga lag. Toni Bizaca var tillbaka mot Luleå senast.

NOTERA ATT: ✍️
* När lagen möttes i Borås senast blev det seger för Borås Basket med 86-76.
* Södertälje-guarden Davis Lejasmeiers ligger trea i assistligan (4.4).
* Södertälje snittar 80 poäng per match. Borås 79.5.

LÄS MER: 📒
Borås hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget