Fotograf: Johan Sandström / BC Luleå

TV: Luleå vann viktiga toppmötet

Serieledande BC Luleå vann måndagens toppmöte mot Norrköping Dolphins med 81-70. Här är höjdpunkter från matchen!

Toppmatch i Luleå Energi Arena då serieledarna BC Luleå segrade emot Norrköping Dolphins och skaffade lite andrum i toppen av tabellen.

Kvällens match mot serietvåan Norrköping Dolphins såg de första fem minuterna ut att kunna skapa en del oreda för hemmalaget BC Luleå. Man hade problem med att ta sig runt det flertalet screens Norrköping tvingar försvarare att ta sig runt varje anfall vilket främst gynnade evigt unge Joakim Kjellbom som i första perioden stod för nio poäng. På andra planhalvan var det främst Adam Rönnqvist och Tom Lidén som producerade för BC Luleå med tolv respektive tio poäng av lagets totala 25 de första tio minuterna. Ställningen efter första perioden, 25-16 till BC Luleå.

Den ledningen höll sig ganska odramatiskt ungefär hela matchen, någon gång nere i sex poäng och någon gång uppe i sjutton men aldrig riktigt hotad. Nyckeln i det blev BC Luleås uppställning med fyra stora spelare och en guard, Adam Rönnqvist eller Brandon Rozzell, som möjliggjorde ett försvar som kunde byta på att de kniviga situationerna kring de screens som skapade så mycket oreda för hemmalaget de första fem minuterna. I halvlek var det fortfarande Adam Rönnqvist och Tom Lidén som låg högst upp i hemmalaget i fråga om producerade poäng, Adam Rönnqvist hade faktiskt inte missat ett skott under de första 20 minuterna. Inför andra halvlek var ställningen 45-34, ledning med elva alltså för BC Luleå.

Under andra halvlek fortsatte BC Luleå att spela med sin stora uppställning vilket fortsatte skapa svårigheter Norrköping som inte fick ut fullt så mycket av sitt luriga anfallsspel som de ville. Dock fortsatte Kjellbom att skapa problem för Luleå, han landade på 26 högprocentiga poäng. BC Luleå släppte också på handbromsen rejält och man sprang rejält fort. Ibland kanske lite väl fort vilket resulterade i flera halvrisiga situationer och mycket slarv. Även Yannick Anzuluni hade stundtals lite svårt att acklimatisera sig till tempot i matchen och drällde en del med bollar.

Allt som allt blev det en stabil seger som distanserar Norrköping litegrann i kampen om den viktiga förstaplatsen.

MATCHFAKTA:
Luleå–Norrköping 81–70

(25–16, 20–18, 20–19, 16–17)
Poäng, Luleå: Adam Rönnqvist 21, Brandon Rozzell 16, Yannick Anzuluni 15, Tom Lidén 12, Quinton Upshur 8, Tim Kearney 8, Denzel Andersson.
Norrköping: Joakim Kjellbom 26, Mikael Lindquist 17, Cole Darling 16, Dejan Jeftic 7, Tim Schüberg 3, Johnell Smith.
Publik: 1 789.

Text: David Nilsson (BC Luleå)

Dela inlägget