Fotograf: Jörgen Jarnberger / Bildbyrån

TV: Tredje raka för Jämtland

Formstarka Jämtland Basket tog sin tredje seger i följd när Nässjö Basket besegrades hemma i Östersund med 93-78. Här är höjdpunkter från matchen!

Jämtland i hysterisk form hade aldrig några problem med Nässjö. Ledningen var under långa perioder uppe i cirka 30 poäng och segersiffrorna blev till slut 93–78.

De första minuterna lyckades Nässjö med sin taktik att stanna upp Jämtland. Men efter 0–4 gjorde Jämtland 13–0 och fortsatte att dra ifrån till 27–12 där perioden tog slut. Mike Bruesewitz var felfri, två av två tvåpoängare och två av två trepoängare stoppade han i. Dessutom hade han två assists, två steals och en retur under den första perioden.

Jämtland inledde den andra perioden bra men sedan kom det grus i maskineriet. 33–14 blev 33–22 och 35–27 innan Jämtland fick ordning på spelet igen. Jämtland avslutade med att göra 16–10 och ledde med 51–37 i halvtid.

Tredje perioden gick helt och hållet till Jämtland. Hemmalaget var bättre på allt. Aggressivt försvar och fantasirikt och produktivt anfallsspel. Jämtland vann perioden med 30–12 och ledde med hela 32 poäng i periodpausen. Det var roligt att se Jämtland spela, passningar bakom ryggen och en helt fantastisk monsterdunk från Preston Purifoy bjöds det på och publiken ville aldrig sluta jubla efter det.

Den fjärde perioden blev lite avslagen. Jämtland höll i sin 30-poängsledning fram till slutminuterna då Nässjö tilläts sticka upp och putsa till siffrorna. Jämtland vann ändå stort och segersiffrorna stannade vid 93–78. Jämtland gjorde bara tolv poäng den sista perioden och dessa gjordes av Anton Kobylak-Berglund, Gustav Hansson och Oliver Gehrke.

Jämtland vann till slut skottprocenten på tvåor med 53 mot 51 och förlorade på treor med 36 mot 37 %. Returerna vann Nässjö med 46–35. Däremot hade Nässjö 21 turnovers mot Jämtlands 9. Preston Purifoy fick pris som matchens lirare och det går det inte att argumentera mot. 20 poäng, fem returer, tre assists och en steal från den karismatiske amerikanen.
– Jämtland spelade väldigt bra. Väldigt aggressivt försvar. Vi hade 11 turnovers redan i första perioden varav Jämtland satte 14 poäng på. Vi kämpade och slet dock hela matchen vilket är det enda positiva. Första perioden var hemsk, den andra blev bättre, säger Nässjös tränare Felix Alonso.

Torbjörn Gehrke, tränare i Jämtland:
– Det är viktigt att ha en hemmapublik som är högljudd och engagerad. Det var publiken i kväll och det är ovärderligt. Vi har inte varit i slutspel på två år och det är flera av våra spelare som aldrig varit i ett slutspel. Ett slutspel är väldigt annorlunda jämfört med matcher i grundserien. Det bli mycket mera press.

MATCHFAKTA:
Jämtland–Nässjö 93–78

(27–12, 24–25, 30–12, 12–29)
Poäng, Jämtland: Jabril Durham, 24 Preston Purifoy 20, Mike Bruesewitz 18, Jaan Puidet 9, Gustav Hansson 8, Oliver Gehrke 5, Samuel Berkelund 4, Anton Kobylak-Berglund 3, Niklas Larsson 2.
Nässjö: Reginald Johnson 18, Dartaye Ruffin 16, William Gutenius 12, Mantas Griskenas 11, Auston Barnes 8, Karim Wazzi 7, Kristian Heder Ternell 4, William Grenthe 2.
Publik: 1 392.

Text: Johan Bjurström (Jämtland Basket)

Dela inlägget