Fotograf: Johan Löf / Bildbyrån

TV: Luleå ångar på mot serieseger

BC Luleå är på god väg mot serieseger. Ikväll körde man över gästande Umeå BSKT med 105-47. Här är matchens höjdpunkter!

Ett skadedrabbat Umeå som har sina vassaste spelare skadade mot ett laddat och friskt BC Luleå. Det kunde bara sluta på ett sätt.

En minut och tjugo sekunder – sedan hade all spänning lämnat hallen. BC Luleå öppnade matchen i ett våldsamt tempo och tvingade Umeå BSKT till time-out redan efter 80 korta sekunder vid ställningen 10-0. Offensivt kom man till exakt de avsluten man ville, öppna treor och väl avvägda cuts till korgen. När så signalen ljöd som berättade att första perioden var färdigspelad var ställningen 33-12 till BC Luleå och hela nio spelare hade redan hunnit göra poäng.

Andra perioden tog vid där första slutade. Med ett hemmalag som hittade luckor i Umeås försvar i princip i varje anfall och frågan är om någon spelare i Umeå ens såg korgen genom BC Luleås försvar. Efter nästan löjliga periodsiffrorna 26-4 ledde nu BC Luleå matchen med 59-16.

Hela andra halvlek blev i princip en transportsträcka till slutsignalen. BC Luleå bjöd på ett par spektakulära dunkar signerade Andreas von Uthmann, Denzel Andersson och Adam Rönnqvist. Inte helt oväntat drog BC Luleå ner ett par snäpp på intensiteten under andra halvlek men utan att någonsin släppa kontrollen. Tredje perioden slutade 27-20 för hemmalaget och efter fjärde var segersiffrorna skrivna till 105-47.

MATCHFAKTA:
Luleå–Umeå 105–47

(33–12, 26–4, 27–20, 19–11)
Poäng, Luleå: Yannick Anzuluni 15, Denzel Andersson 14, Joel Svensson 12, Tom Lidén 10, Brandon Rozzell 10, Anton Saks 9, Tim Kearney 9, Adam Rönnqvist 8, Jonathan Larsson 7, Andreas von Uthmann 7, Quinton Upshur 4.
Umeå: André Nilsson 12, Jesper Hallberg 8, Albin Frank 7, Robin Alm 6, Joshua Wolfram 5, Johan Rönström 4, Roble Saleman 3, Fredrik Björnsson 2.
Publik: 1 881.

Text: David Nilsson (BC Luleå)

Dela inlägget