Fotograf: Jörgen Jarnberger / Bildbyrån

TV: Jämtlands första halvlek sänkte Borås

En formidabel första halvlek la grunden för Jämtland Baskets starka bortaseger mot Borås Basket. Här är höjdpunkter från matchen!

Det blev inte någon seger för Borås mot Jämtland i det som var M7 Borås stora återkomst i Boråshallen, 20 år efter det fösta SM-silvret. Istället var det gästerna som sköt Borås sönder och samman via 50-procentigt trepoängsskytte. Hemmalaget gjorde en bättre andra halvlek men förlustsiffrorna skrevs till 79-93. Detta betyder att Jämtland vann den inbördes matchserien på målskillnad (2-2 i matcher).

– Det var den mest fysiska bortamatchen för oss i år. Borås gjorde ett försök och fick till en bra run i andra halvlek. Vi hade en jättebra första halvlek och en okej andra halvlek. Vi avslutade bra, tyckte Jämtlands guard Jabril Durham.

– Vi inledde matchen med punktering idag. De startade som om de brann – satte varenda öppen trepoängare de fick. Vi spelade inte bra försvar. Vi försökte komma tillbaka i andra halvlek, men när ett lag skjuter som Jämtland gjorde och spelar försvar som Jämtland gjorde så är det svårt att komma tillbaka, sa Borås forward Trayvonn Wright.

– Om vi ska vara riktigt ärliga så har vi haft den defensiva intensiteten och det spelet som vi har nu sedan andra halvleken mot Borås i Östersund. Och i resterande matcher så har vi nått upp till en bra försvarsnivå, vilket är väldigt viktigt för oss. Jag håller med Trayvonn om att Borås inte är riktigt på tårna, vilket gör att vi får några riktigt öppna lägen. Och i den rytmen vi är i just nu så sätter vi väldigt många av de skotten. Vi fick kämpa för att hålla avståndet, för Borås spelade mycket mer intensivt i andra halvlek. Jag var rädd för att vi inge skulle orka, men vi gjorde det och jag är naturligtvis väldigt glad för segern, sa Jämtlands tränare Torbjörn Gehrke.

– Jag tycker att Jämtland gör det bra när de skjuter på det viset som de gör. De har ett stort självförtroende och har spelat bra länge, som Torbjörn säger. Det är svårt när de skjuter 50 procent, men samtidigt är det som Trayvonn säger; att vi inte kommer ut redo. Vi spelade inte det försvaret som vi har tränat på och som har sett bra ut. Istället släpper vi in 31 poäng i första kvarten och i den här ligan så duger inte det. Det var ju inga nyheter att de spelar så här och att de är så här bra, sa Borås-tränaren Jonte Karlsson.

– Jämtland vågar mycket. De har tuffa spelare som kliver upp. Vi kanske kliver undan. Och då har man ingen chans mot sådana bra lag. I den andra halvleken så blev det väldigt mycket bättre. Vi samlade ihop oss och det kändes ganska bra. Sedan gör vi en del hårresande saker. Vi har 20 turnovers bl.a. Det är dålig coaching. Det är mitt fel. Det är synd att jag inte kunde spela själv första tio. Jag är jättebesviken. Om man är basketspelare och kommer ut, som Trayvonn säger; ”flat”… Det förstår inte jag. Nu har vi bestämt att vi skiter i fjärdeplatsen. Det handlar för oss om att få tolv spelare att spela bra, avslutade Jonte Karlsson.

MATCHFAKTA:
Borås–Jämtland 79–93

(24–31, 17–30, 20–14, 18–18)
Poäng, Borås: Jakob Sigurdarson 23, Trayvonn Wright 21, Jerome Seagears 9, Fredrik Andersson 8, Christian Maråker 8, Michael Palm 4, Shaquille Hines 4, Simon Gunnarsson 2.
Jämtland: Mike Bruesewitz 21, Niklas Larsson 14, Preston Purifoy 13, Jabril Durham 12, Jaan Puidet 9, Anton Kobylak-Berglund 8, Olle Lundqvist 7, Samuel Berkelund 7, Oliver Gehrke 2.
Publik: 1 238.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

Dela inlägget