Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Högintressant match i Norrköping

Det är upplagt för en rafflande och spännande match i Stadium Arena under fredagen då Norrköping Dolphins får besök av Södertälje Kings. Här är senaste nytt!

Vilka: Norrköping Dolphins-Södertälje Kings
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 28
När: Fredag 17 februari, kl 19.04
Var: Stadium Arena, Norrköping
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Det var många som höjde på ögonbrynen efter att Södertälje förlorade stort hemma mot Jämtland Basket i tisdags. Att de regerande mästarna släpper in mer än 100 poäng i en match hör inte till vanligheterna, och räkna med att tränare Vedran Bosnic vill se en bättre insats, framför allt defensivt från sina spelare ikväll.

Norrköping kommer närmast från klar seger borta mot Umeå BSKT (82-63) och har endast förlorat en match hemma i Stadium Arena så här långt under säsongen. När lagen möttes i mitten av november i Norrköping vann Dolphins med hela 78-47.
– Södertälje Kings är ju regerande svenska mästare och favorit till femte raka SM-guldet så vi vet vad som väntar oss. Vi vet att de hade ett tufft schema under europaspelet men man ska komma ihåg att det skapar erfarenhet som man har nytta av längre fram på säsongen. I och med att Brothers och Radosavljevic tillkommit har de bättre förutsättningar i rotationerna vilket ger dem större möjligheter att hålla intensiteten uppe. De spelar liksom oss ett aggressivt defense och vill också kontrollera matchtempot. Vi har alla friska och krya och har haft en bra vecka för träning och rehab sedan Umeåmatchen och kommer väl förberedda till spel, säger Norrköping-tränaren Adnan Chuk.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping kan mönstra bästa möjliga lag.

Södertälje har saknat Thomas Massamba i de senaste matcherna. Oklart om han finns med ikväll. Dessutom saknas troligen Toni Bizaca.

NOTERA ATT: ✍️
* Säsongens tidigare möten mellan lagen har slutat 79-59 till Södertälje och 78-47 till Norrköping.
* Södertälje-stjärnan Toni Bizaca har “ramlat” ned till andra plats i Basketligans poängliga.
* Norrköpings center Joakim Kjellbom leder returligan med ett snitt på 8.5 returer per match.

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget