Fotograf: Montage

Matchguide: Borås tar emot Jämtland

Stärkta av segern mot Södertälje reser Jämtland Basket idag till Västergötland för match mot Borås Basket. Här är senaste nytt!

Vilka: Borås Basket-Jämtland Basket
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 28
När: Fredag 17 februari, kl 19.04
Var: Boråshallen, Borås
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

På fredagskvällen ska det åter krigas om tabellens fjärde plats. Jämtland är på besök i Boråshallen. Detta lag blir något för Borås att bita i. Jämtarna slog Södertälje Kings med över 30 poäng i tisdags nämligen.
– Vi har väl en liten fördel nu eftersom vi har vunnit lite matcher på slutet. Men det är väldigt jämnt om plats fyra, så det här är en oerhört viktig match, säger Borås tränare Jonte Karlsson.

Jonte Karlsson om hur Jämtland spelar:
– De är väldigt svårscoutade. De har ett väldigt fritt anfallssystem. Lite annorlunda. De har en egen stil. De vill springa mycket, alla spelare skjuter, de spelar mycket ute på golvet. Så de är inte så lätta att hålla reda på. När de är heta och spelar bra, vilket de har gjort väldigt ofta den här säsongen, så är de riktigt duktiga. Så det blir en tuff nöt för oss.

Jämtland slog som sagt Södertälje i tisdags och det råder ingen tvekan om att den segern gav eko runt om i Basketsverige, men tränare Torbjörn Gehrke försöker hålla fötterna på jorden.
– Matchen mot Borås blir fjärde matchen i rad utan Dino (Cinac), men denna kommer att bli ett test för hela laget på ett helt annat sätt än de tre som varit. Christian Maråker må kanske inte vara tyngre än Johnson i Södertälje, men han är en mycket bättre 1-1 spelare och passare. Borås letar dessutom efter sin insidespelare på ett helt annat sätt än vad Norrköping och Södertälje gör som också har stora spelare.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Borås saknar John Brändmark. Däremot är Jerome Seagears troligen tillbaka efter att ha missat matchen mot Malbas.

Jämtland saknar Dino Cinac. I övrigt är alla redo för match.

NOTERA ATT: ✍️
* Borås har vunnit två av tre möten mellan lagen under säsongen.
* Jämtland (1) och Borås (3) är två av ligans mest effektiva lag.
* Borås ligger fyra i tabellen. Jämtland återfinns på sjätte plats.

LÄS MER: 📒
Borås hemsida inför matchen
Jämtlands hemsida inför matchen

Dela inlägget