Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: “Matchen med stort M”

Efter storsegern hemma mot Norrköping Dolphins senast, gästas Jämtland Basket ikväll av serieledarna BC Luleå. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: Jämtland Basket-BC Luleå
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 27
När: Fredag 10 februari, kl 19.04
Var: Östersunds Sporthall, Östersund
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Jämtland-tränaren Torbjörn Gehrke kallar kvällens möte mellan Jämtland-Luleå – “Matchen med stort M”. Sett till tabellen så får Luleå i alla fall bära favoritskapet trots bortaplan. Luleå leder ligan medan Jämtland återfinns först på sjätte plats. Men lagen kommer från olika insatser tidigare i veckan. Jämtland stod för säsongens kanske bästa match när Norrköping Dolphins besegrades med hela 83-59. Luleå sin sida föll borta mot jumbon Malbas (81-77).

Jämtland har i och med segern mot Norrköping 1–1 i matcher i februari och två matcher kvar mot de absoluta topplagen i ligan. Men utgångsläget inför fortsättningen kunde ha varit bättre.
– Ja, att inte erkänna en viss oro inför Dino Cinacs frånvaro i ett par veckor vore förstås både naivt och respektlöst mot en av ligans bästa spelare, säger Torbjörn Gehrke till Östersunds-Posten och fortsätter:
– Visst är vi oroliga för både kommande matcher, resultat och extra tung belastning på färre spelare i ett kritiskt läge av grundserien. Dino är tung, stor, stark och egentligen vår enda insidespelare denna säsong och mycket av vårt spel både bygger på och är beroende av honom.

Med Cinac på skadelistan lär Jämtland försöka bli kvickare och rörligare i sitt spel, både offensivt och defensivt. Det syntes i matchen mot Norrköping i tisdags och lär också bli något man utnyttjar ikväll.
– Luleå har dock ett helt annat spelsätt än vad Norrköping, De spelar också snabbt, säger Gehrke till tidningen.

Men kan Jämtland matcha serieledaren med den spelstilen?
– Den som kommer till “Tegeltemplet” får se, avslutar Gehrke.

Luleå föll mycket överraskande mot Malbas i tisdags. Detta i en match som Luleå såg ut att ha full kontroll på när man gick in i den fjärde perioden med en tiopoängsledning. Men Malbas stod för en heroisk avslutning och förlusten satte verkligen käppar i hjulet för Luleå som jagar seriesegern.
“Nu gäller det att steppa upp, tagga till och visa att vi inte snackar om en långvarig svacka utan att förluster kommer förr eller senare och att vi gjort bort de stora fadäserna och kommer in på vinnarspåret igen, på bortaplan. Och därför är Jämtland en tuff utmaning och värdemätare på var vi står i nuläget”, skriver Luleå på sin hemsida.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Jämtland saknar Dino Cinac som vilar på grund av en knäskada. Olle Lundqvist ska förhoppningsvis vara redo igen efter sina knäbekymmer.

Luleå har saknat sin lagkapten Tim Kearney i de senaste två matcherna. Han missar även kvällens match. Frågetecken finns också kring Jonathan Larssons medverkan.

NOTERA ATT: ✍️
* Säsongens tidigare matcher mellan lagen har sluta med Luleå-seger: 99-85 och 92-75.
* Jämtland (85.2 ppg) och Luleå (84.3 ppg) är ligans poänggladaste lag.
* BC Luleå har tre spelare topp tio i poängligan: Brandon Rozzell, Adam Rönnqvist och Yannick Anzuluni.

LÄS MER: 📒
Jämtlands hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget