Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Umeå slår ur underläge

Umeå BSKT gästas under tisdagen av Södertälje Kings. I förra veckans möte mellan lagen vann Södertälje med 100-78. Kan Umeå ta revansch ikväll? Här är senaste nytt!

Vilka: Umeå BSKT-Södertälje Kings
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 26
När: Tisdag 7 februari, kl 19.04
Var: Umeå Energi Arena, Umeå
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

När lagen möttes i Södertälje förra veckan blev det klar seger för de regerande mästarna, 100-78. Men Umeå kämpade tappert med tanke på att man endast spelade med fem man på grund av skador och sjukdomar. Inför kvällens match är läget lite bättre.
– Vi får ta läget i truppen för vad det är, skador är skador. Den femma vi hade förra veckan funkade bra mot Södertälje och det var kul att André Nilsson kom med i ”veckans lag”. Men det behövs så klart ett par avbytare för att kunna orka fullfölja en hel match, säger Umeås assisterande tränare Micke Blomqvist till VK:s basketblogg och fortsätter:
– Nu har vi fått tillbaka Jesper Hallberg plus Fredrik Björnsson, totalt kan vi nog ha tio man på bänken, men då spelar inte alla.

Södertälje kommer till kvällens match med fem raka segrar i ryggen. Senast blev det vinst hemma mot Jämtland Basket, 83-78. Även om Umeå har fördelen av hemmaplan råder det ingen större tvekan om att gästerna får gälla som solklara favoriter.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Umeå kommer till spel utan Rudy Mbemba, Johan Pierre och George Valentine. Saknas gör även Terrence Oglesby. Johan Rönström får sannolikt vila.

Södertälje saknade senast Thomas Massamba. Oklart om han spelar ikväll.

NOTERA ATT: ✍️
* Den 28 december möttes lagen i Umeå, då vann Södertälje med 85-55.
* Södertälje har ligans poängkung i Toni Bizaca som snittar 19,2 poäng per match.
* Umeå snittar 72.2 poäng per match. Södertälje 80.

LÄS MER: 📒
Umeås hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget