Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Larsson gör debut i Norrköping

Malbas gästar Norrköping Dolphins ikväll vilket betyder premiär för nummer ett i Dolphinslinnet, Fredrik Larsson. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: Norrköping Dolphins-Malbas
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 25
När: Fredag 3 februari, kl 19.04
Var: Stadium Arena, Norrköping
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Tomrummet i Malbas efter Fredrik Larsson har fyllts av amerikanen Josh Ritchart, 206 centimeter. Josh avslutade sin collegekarriär på UC Davis våren 2015 och kommer närmast från en sejour i den grekiska ligan och Koroivos Amaliadas. Innan dess har han hunnit med en säsong i Japan.

I sin första match mot Södertälje Kings noterades Ritchart för åtta poäng på drygt 21 minuter. Återstår att se om han kan vara en injektion i Malmö-lagets spel.

Så här går Norrköping-tränaren Adnan Chuks tankar inför matchen:
– Vi har haft sex bra dagar för träning och rehabilitering innan vi går in i en hektisk period med tre matcher på sex dagar varav Malbas är den första och följs sedan av två bortamatcher där vi har Jämtland på tisdag och Umeå på torsdag.
– Malbas är ett lag som spelar en organiserad basket under ledning av coach Henrik Svensson så det gäller för oss att kontrollera tempot. Vi har visserligen vunnit komfortabelt i de två tidigare mötena, men nu är det ny match och vi har full respekt för dem och måste gå in i matchen med 100 procent fokus.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping kommer till spel med elva man inklusive Fredrik Larsson som nu är spelklar. Hugo Waldeck är fortfarande lätt skadad.

Ingen uppgift om läget i Malbas.

NOTERA ATT: ✍️
* De två tidigare mötena mellan lagen under säsongen har Norrköping vunnit med 111-53 och 94-55.
* Cole Darling är Norrköpings bäste poängplockare med ett snitt på 16.2 poäng per match.
* Adrian Rodgers är poängbäst i Malbas och har ett poängsnitt på 15.2.

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Malbas hemsida inför matchen

Dela inlägget