Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Jämtland gästar Södertälje

Med tre raka segrar reser Jämtland Basket idag söderut för match mot Södertälje Kings. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: Södertälje Kings-Jämtland Basket
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 25
När: Fredag 3 februari, kl 19.04
Var: Täljehallen, Södertälje
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Dags för säsongens andra möte mellan Södertälje och Jämtland. Den första matchen vann Jämtland hemma i Östersund med 86-78. Och Jämtland har fin form med tre raka segrar, men borta mot de regerande mästarna är det inget snack om att man slår ur underläge.
– Vi förbereder oss precis som vilken match som helst. Inga höga berg eller djupa dalar, inget storhetsvansinne bara för att vi vunnit några matcher och heller ingen panik om vi skulle tappa några matcher, säger Jämtlands tränare Torbjörn Gehrke till Östersunds-Posten.

De flesta av Jämtlands tio segrar under säsongen har kommit på hemmaplan. Frågan är om man nu kan steppa upp spelet på bortaplan.
– Det handlar om att vara kyliga i våra huvuden, eftersom man inte får något gratis i Täljehallen. Det handlar också om att hantera Södertäljes ”pick-och-rull”-anfall. Gör vi det kommer det att bli en jämn fajt, säger Gehrke.

Södertälje är obesegrade hemma i Täljehallen där man på grund av Europaspelet har spelat endast sex matcher. Senast mot Umeå blev det seger med 100-78.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Södertälje har gjort rockader i laget; en spelare ut (Tylor Ongwae till Australien) och två in (Darien Brothers och Lazar Radosavljevic). Senast mot Umeå spelade varken Davis Lejasmeiers eller Thomas Massamba.

Jämtland har lite småproblem på vissa spelare sedan förra veckan. Niklas Larsson (känningar i knäet), Dino Cinac (stukad fot mot Umeå) samt Jaan Puidet (smärtor i ryggen). Enligt uppgift ska dock alla vara spelklara.

NOTERA ATT: ✍️
* Jämtland är ligans bästa lag offensivt med ett snitt på 85.7 poäng per match.
* Södertälje snittar strax under 80 poäng per match.
* Södertälje-stjärnan Toni Bizaca leder poängligan just nu med ett snitt på 19.2 poäng per match.

LÄS MER: 📒
Södertäljes hemsida inför matchen
Jämtlands hemsida inför matchen

Dela inlägget