Matchguide: Södertälje gästar Malbas

På förhand talar det mesta för Södertälje Kings. Men Malbas tänker ge de regerande svenska mästarna en rejäl match. Här är senaste nytt!

Vilka: Malbas-Södertälje Kings
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 24
När: Fredag 27 januari, kl 19.04
Var: Heleneholms sporthall, Malmö
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Knapp förlust mot Umeå BSKT i veckan grusade Malbas slutspelsförhoppningar rejält. Men med nye Josh Ritchart i laget hoppas Malmö-laget få ny energi för att avsluta säsongen på bästa sätt med några vinster. Svenska mästarna Södertälje Kings står för motståndet ikväll och det kommer att bli tufft att rubba dem.
– Kul att få in en ny spelare i laget, vi får se vad han kan tillföra. Tar ju lite tid att komma in i våra spelsystem så jag väntar mig inte att han skall bidra så mycket i just denna match eftersom han kom i onsdags eftermiddag och bara gjort en träning med laget. Vad gäller truppen har Jordan Peltier problem med lättare stukningar och Erik Friman tagit en personlig time out från basketen tillsvidare, säger Malbas tränare Henrik Svensson.

Det är i skrivande stund oklart om Josh Ritchart hinner bli spelklar till kvällens match. Det troliga är att hans debut får vänta till nästa fredag då Malbas möter Norrköping Dolphins. Även Södertäljes två nyförvärv Darien Brothers och Lazar Radosavljevic är osäkra inför kvällen.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Malbas har frågetecken för Jordan Peltier som har problem med en stukning.

Södertälje ser ut att ställa upp med bästa tillgängliga lag.

NOTERA ATT: ✍️
* Södertälje i onsdags var i Rumänien och spelade i Europe Cup, förlust 84-77 mot Mures.
* Lagen har mötts en gång tidigare under säsongen. Då vann Södertälje i Malmö med 74-52.
* Södertälje har vunnit fem och förlorat fem matcher på bortaplan.

LÄS MER: 📒
Malbas hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget