Fotograf: Erik Simander / Bildbyrån

TV: Enkelt för Norrköping mot Nässjö

Norrköping Dolphins gjorde processen kort med Nässjö Basket. Östgötarna tog ledningen omgående och vann med 85-63. Här är matchens höjdpunkter!

Om Dolphins skulle kunna prestera ett försvar som var i närheten av det man gjorde i Borås i lördags så skulle Nässjö få det tufft. Om Dolphins dessutom kunde snäppa upp effektiviteten några procent då skulle det kunna bli en bekväm hemmaseger.

Det blir en relativt lugn inledning på matchen och det hinner gå några minuter innan Dolphins kommer igång, men så drar man i några treor och vid 14-6 kallar Nässjös tränare Felix Alonso timeout. Nässjö spelar press men Dolphins har en bekväm pressbreak och löser detta enkelt. Dolphins vinner första perioden med 24-16, siffror som borde varit större då det slarvas en del under egna korgen vilket gav Nässjö enkla poäng.

Den andra perioden inleds med riktig ”raggarbasket” som bara leder till turnovers och då har hemmalagets tränare Adnan Chuk fått nog och tar en timeout vid ställningen 26-19. Det blir en förbättring och Dolphins kan sakta utöka sin ledning och man är som mest 19 upp, 45-26. Nässjö kan dock snygga till siffrorna men Dolphins leder i halvtid med 45-30 efter att perioden vunnits med 21-14.

Dolphins vill ha mera och öppnar period tre med en run på 7-0 och Nässjö offrar en timeout som får verkan, och man kan knappa in mycket beroende på inaktivt försvarsspel från hemmalaget. Då tar Dolphins timeout för att få upp aggressiviteten igen vilket sker och det rinner iväg till 27-16 i perioden och hemmalaget är 26 upp, 72-46, inför sista.

Sista perioden spelas mer eller mindre av då det sedan länge är game over och lagen byter poäng med varandra. Dolphins kan under hela matchen rotera friskt och alla får gott om speltid men man vinner ändå bekvämt med 85-63.
– Det är svårt att spela som vi gjorde mot Borås och visst hade vi några bra minuter, men vi följde inte vår game plan. Nässjö tar åtta offensiva returer vilket inte ska få hända, men jag är glad att vi vann. Nässjö har spelat bättre tidigare i år men jag tycker att det i det stora hela var hyfsat. Vi har några runs där vi skapar ett bra avstånd till Nässjö vilket ger oss möjlighet att tidigt rotera och på så sätt låta spelarna få vila, säger Adnan Chuk.

Felix Alonso:
– Gratulerar Dolphins till ett mycket bra jobb. Jag hade inte förväntat att vi skulle göra det här så dåligt och vi följde inte alls vår game plan. Vi var inte fokuserade i defense och hade ingen aggressivitet och jag är mycket besviken på vad vi presterade idag.

MATCHFAKTA:
Norrköping–Nässjö 85–63

(24–16, 21–14, 27–16, 13–17)
Poäng, Norrköping: Mikael Lindquist 18, Cole Darling 16, Dejan Jeftic 12, Johnell Smith 12, Tim Schüberg 9, Joakim Kjellbom 8, Mikkel Plannthin 8, Edvin Stark, Abdou Medjedoub.
Nässjö: Dartaye Ruffin 16, Kristian Heder Ternell 14, Mantas Griskenas 8, Austin Barnes 7, Reginald Johnson 6, William Gutenius 6, Daniel Eliasson 3, Jonathan Peleg 2, Wictor Grenthe.
Publik: 659.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget